archief
contact
+31 6 53239630

Duitse dressuurtitel gaat aan Totilas voorbij

Matthias Rath beloont Totilas na de proef.
Matthias Rath beloont Totilas na de proef.

BALVE
Matthias Rath is er met zijn paard Totilas zaterdag niet in geslaagd de Duitse titel te veroveren. Helen Langehanenberg verraste de favoriete combinatie door met haar paard Damon Hill in de Grand Prix Special tot een score van 85,822 te komen. Slechts nieuws was er ook voor Isabell Werth, die al na één minuut moest afhaken vanwege een blessure van haar paard Don Johnson.

Matthias Rath beloont Totilas na de proef.
Matthias Rath beloont Totilas na de proef.

Rath en Totilas kwamen uit op 83,156. Vrijdag had de combinatie nog wel de Grand Prix gewonnen. ,,Dit rondje was gewoon niet goed genoeg”, zei Rath naderhand. ,,Helen reed geweldig. Om haar te verslaan kon ik me geen fout veroorloven. Die fout heb ik echter wel gemaakt.”

De wedstrijden in Balve, die zondag worden afgesloten met de kür, zijn één van de twee selectieproeven voor de Olympische Spelen.

Voorlopig lijken Rath, Langehanenberg en de eveneens constant presterende Kristina Sprehe de voornaamste kandidaten. Binnenkort op het CHIO van Aken moeten de combinaties zich opnieuw bewijzen.

Domper

Isabell Werth verlaat de piste met de geblesseerde Don Johnson.

De blessure van Don Johnson van Isabell Werth zorgde voor een flinke domper in het Duitse dressuurkamp. Na onderzoek bleek de blessure minder ernstig dan aanvankelijk werd gevreesd, maar de 42-jarige Werth durft nog niet te zeggen wanneer Don Johnson weer fit is. Ze rijdt nu zondag met El Santo. Werth heeft voor Londen haar kaarten op Don Johnson gezet. Bondstrainer Jonny Hilberath zei in een reactie dat hij de combinatie nog niet heeft afgeschreven.
[Stegen.net | ANP | DPA]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel
1 comment

Comments are closed.