Hoge score voor Emmelie Scholtens in NZO-competitie

Hoge score voor Emmelie Scholtens in NZO-competitie

7 november 2004 19:18 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjeVlagtwedde | STEGEN.NET

Emmelie Scholtens behaalde zondag tijdens de tweede dressuurwedstrijd van de NZO-competitie de hoogste score in de Z2. De amazone van Stal Laarakkers uit Winschoten behaalde met de Krack C-nakomeling Pedro 206 punten.

Scholtens voerde daarmee met ruime voorsprong de eerste groep van de Z2 aan. Trainer Jacques Laarakkers was in zijn nopjes. ,,Zo´n goede proef heb ik haar nog niet eerder zien rijden.”

Ina Eggens werd voor eigen publiek tweede met Milton met 195 punten. Eline Klont uit Hijken volgde met de aansprekende schimmel Diego Velasquez met 194. Loes Corsel werd vierde. Ze heeft in de Goodtimes-nakomeling Odin een paard met aansprekende bewegingen en een goed front. Wel zaten er wat storingen in de proef en dat kostte natuurlijk punten.

In de tweede groep waren de verschillen in de kop klein. Hergen van Hall uit Appingedam won de rubriek met Rostelli (v. Democraat) met 190 punten. Wilmer Lanning uit Gieten werd tweede. Hij scoorde met de KWPN-hengst dekhengst Wijdewormer´s Riant (v. Jazz) 188 punten. Corrie Rave uit Nieuwe Pekela pakte de derde plaats met Landkorn met 186.
Deel dit bericht