Ruime zege Frank van Helmond op CH De Wolden

Share
  • 20 juli 2013 09:18

door: redactie, 20 juli 2013 09:18

Met ruime voorsprong heeft Frank van Helmond vrijdag tijdens het CH De Wolden de belangrijkste rubriek gewonnen. De ruiter uit Asten zegevierde met Kate in de 1.40-rubriek, meetellend voor de FEI-ranking.

Er zat een Drents tintje aan deze Brabantse zege, want Van Helmond heeft de 10-jarige Kate (v. Namelus R) samen met Michiel Brusse uit Wapserveen in bezit. De merrie werd aanvankelijk naar Mexico verkocht, maar weer teruggehaald omdat ‘er meer in zat’. Dat dit goed gezien was, bleek Kate de extra prijzenpot aan haar ruiter gunde.

CH De Wolden Frank van Helmond

Frank van Helmond won het 1.40 met Kate. ©Fototrailer.nl

De Pool Lukasz Wasilewski eindigde als tweede met Wavantos vd Renhillehoeve. Plaatsen drie en vier werden ingenomen door Suzanne Tepper met Sensation en de Turkse Efe Siyahi met Tarron. Michiel Brusse uit Wapserveen was opnieuw succesvol en nam met Cannavaro D de vijfde plaats in beslag.

Medium Tour

In de Medium Tour was het Robert Vos uit Wierden die de snelste tijd neerzette met zijn paard Carat. De Belgische Kirsten Rombouts pakte met Uptricia van Beek de andere eerste prijs in het dubbele klassement. Kirsten was voor het eerst op CH De Wolden aanwezig en zegt het in Veeningen ‘heel mooi’ te vinden. Met haar partner Michael Korompis runt ze ‘MK Stables’. In de paardensport combineert ze werk en hobby. ,,Ik zou niets anders willen doen”, zegt ze. De Italiaan Emanuele Gaudiano legde met Lafty beslag op plaats twee en deelde deze met Frank van Helmond met Chizana van de Helle.