archief
contact
+31 6 53239630

Angelique Hoorn subliem in Zuidbroek

ZUIDBROEK
Angelique Hoorn heeft zaterdagavond voor de derde keer in haar loopbaan de Grote Prijs van Zuidbroek gewonnen. In de uitverkochte Eurohal rekende de 30-jarige amazone met haar schimmel Raetsheren Libelle (v. Coronado) af met zeven tegenstanders in de barrage. Albert Zoer was de snelste in de barrage, maar maakte met Pavoni een fout. Zoer won wel de Prix de Vainqueur.

Angelique Hoorn stuurt Raetsheren Libelle naar de zege. ©Mariol Middel

Niet eerder beleefde Zuidbroek zo’n spannende finale. Acht deelnemers bleven in het door Marinus Vos opgestelde parcours foutloos in de eerste omloop. In de barrage ging het alsmaar sneller en steeg de spanning naar een ongekend hoogtepunt.

Michel van der Knaap opende de barrage met een nette rit op Standby (0-45.26), maar vervolgens reed de sterke Finse Piia Pantsu met haar schimmel Oazis gelijk al weer sneller (0-43.65). Met de daarop volgende rit van Pieter Martijn de Bruijn werd bewezen dat het nog beter kon. De Bruijn’s paard Percy (v. Burggraaf) was weliswaar erg vechterig, maar door knap stuurwerk zette hij de tijd wel op 40.29

Zou het nog sneller kunnen? Teus van den Brink probeerde het en slaagde met Patrick in 37.95, uiteindelijk goed voor de uitstekende tweede plaats. Marc Houtzager nam minder risico’s en zette met Opium (v. Polydor) 39.51 op het tijdbord, goed voor de derde plaats. Na Houtzager was het de beurt aan Angelique Hoorn. Zou het haar lukken om voor de derde keer in haar carrière de slotrubriek in Zuidbroek te winnen? De schimmel Raetsheren Libelle is misschien op het eerste oog geen geweldig snel paard, maar als de merrie zich eenmaal in galop heeft gezet, dan maakt ze ook gelijk heel veel meters. Hoorn benutte de grote galopsprongen optimaal en maakte daarbij ook geen meter te veel. Ze bleef opnieuw foutloos en met een tijd van 35.53 was nog meer dan twee seconden sneller dan Teus van den Brink.

Met nog twee Noordelijke ruiters te gaan steeg de spanning in hal tot het toppunt. Allereerst betrad Albert Zoer de piste. In het basisparcours had de Drent al laten zien hoe makkelijk Pavoni schakelt en hoe snel de Lincoln-zoon is. De combinatie uit Echten ging voluit en reed nog sneller dan Hoorn (34.69), maar het ging wel ten koste van een fout op de al eerder genoemde lastige steilsprong. Alleen Weite Oldenziel kon Hoorn nog van de overwinning houden, maar dat lukte hem niet. De tijd was langzamer en onderweg nam Ofichem’s Olivier ook nog twee balken mee.

Daarmee was de overwinning van Angelique Hoorn en Libelle een feit. Twee jaar geleden won de machtige schimmel in Zuidbroek nog de finale van de midden tour. Bovendien won Libelle in 2004 de Grote Prijs in Meppel. Hoorn is zuinig op het paard van eigenaar Herman Verhagen uit Schoorl. ,,Ze heeft nu één keer een 1.50 gelopen. Dat was in november in Zuidlaren. Het is een heel fijn en vooral ook snel paard”, aldus Angelique Hoorn. Albert Zoer legde met zijn zevende plaats nog net beslag op de Prix de Vainqueur. Weite Oldenziel greep daar met zijn achtste plaats naast.

Engelse zege

De finale van de middentour eindigde met een Engelse zege. De 35-jarige Graham Lovegrove was in de barrage acht tegenstanders te slim af met zijn paard Huron des Gerbeaux. Marc Houtzager deed ook in deze finale prima mee met een tweede plaats in het zadel van Alarm (v. Andiamo).

De finale van de lichte tour leverde een buitenlandse overwinning op. Daarvoor tekende de Zweedse Erika Lickhammer met Hip Hop. Teus van den Brink wist ook in deze finale een hoge klassering te behalen. De ruiter uit Putten eindigde fraai als tweede met Sirius. Albert Zoer was ook in deze finale de snelste, maar werd door een fout van Sam (v. Calvados) teruggeworpen naar de vierde plaats.
[Stegen.net]

Uitslag Grote Prijs Indoor Veendam 2006

1. Angelique Hoorn, Raetsheren Libelle, 0-35.53
2. Teus van den Brink, Patrick, 0-37.95
3. Marc Houtzager, Opium, 0-39.51
4. Pieter Martijn de Bruijn, Percy, 0-40.29

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share