Peter Geerink superieur in Grote Prijs Indoor Veendam

Share
  • 8 januari 2000 21:13

door: redactie, 8 januari 2000 21:13

ZUIDBROEK | STEGEN.NET

Het CH Zuidbroek beleefde zaterdagavond in een bomvolle Van der Valk hal een fantastische Grote Prijs. Parcoursbouwer Marinus Vos bouwde een heel mooi parcours en slaagde er in precies het aantal van acht gewenste combinaties voor de barrage over te houden. Met daarin ruiters als Eric van der Vleuten, Jennie Zoer en Peter Geerink was de spanning gewaarborgd.

De deelnemers lieten het publiek en de organisatie niet in de steek, want het was bijzonder spannend. Peter Geerink uit Gelselaar trok uiteindelijk aan het langste eind. Hij was met de Pilot-dochter DBH Ilea duidelijk de snelste. ,,Ik heb het paard nog maar twee maanden en dit was haar eerste Grote Prijs. Ze heeft echt super gesprongen.”

Goede tweede werd Harry Smolders uit De Wijk met Ladykiller. Het duo won vorig jaar november de Grote Prijs van Meppel. Wiljan Laarakkers gaf opnieuw zijn visitekaartje af door met Dublin V de derde plaats te pakken. Vierde werd Marc Houtzager met DBH Lodimar.

De internationale 1.30-finale, waarin slechts vier deelnemers de barrage haalden, werd een prooi voor Weite Oldenziel uit Gieten met Ofichem’s Kameraad (v. Damiro). De Drentse ruiter klopte Wim Schröder met Eurocommerce Florence, maar deze combinatie was wel de sterkste over alle parcoursen. In de ZZ-finale was Jeroen Dubbeldam de sterkste met The Champ.