Ruiters in de rij voor tweede editie CH De Wolden

Ruiters in de rij voor tweede editie CH De Wolden

13 juli 2006 16:07 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

Ruim 2.000 paarden staan te trappelen om van 20 t/m 23 en van 27 t/m 30 juli hun opwachting te maken op het CH De Wolden. De tweede editie van het nieuwe springconcours is uitstekend bezet. ,,We hebben het aantal deelnemers met 70% zien stijgen”, aldus organisator Jan Broek.

Niet dat die enorme groei een doel op zich was. ,,Het gaat ons in de eerste plaats om de uitdaging om een kwalitatief hoogstaand evenement neer te zetten”, aldus Broek. Dat lukte vorig jaar bij het debuut, ondanks het slechte weer, zeer overtuigend. Vorig jaar beloofde Broek dat het evenement een echt internationaal concours zou worden. ,,Die ambitie is er nog steeds, maar we doen het niet overhaast. We willen stapje voor stapje naar dat niveau groeien, zodat we het ook vast kunnen houden.”

Nationaliteiten

In Veeningen komen niettemin talloze nationaliteiten aan de start, waaronder uit Jordanië en Egypte, landen waar Jan Broek grote bekendheid geniet. Uit Nederland komen vrijwel all toppers, inclusief Jeroen Dubbeldam, de winnaar van vorig jaar. Hij kwam vorig jaar koud met brons van het EK en won daarna in Drenthe. ,,Je praat dan over sport op verschillende niveau’s, maar de faciliteiten zou ik hier zeker niet minder willen noemen. Dit soort evenementen is enorm belangrijk om je jongere paarden te kunnen opleiden”, aldus Dubbeldam.

Albert Zoer is de opvallende afwezige op het CH De Wolden. De ruiter uit Echten verkiest een wedstrijd in Italië. ,,Dat is gebeurd in nauw overleg met de bondscoach. We willen in Aken optimaal aan de start komen en dan is een goede voorbereiding zeer belangrijk”, aldus Zoer.