archief
contact
+31 6 53239630

Topruiters uit 34 landen naar 12e editie CH De Wolden

VEENINGEN — Een hele reeks toprui­ters komt naar de 12e editie van het CH De Wolden. Door de aanstaan­de olym­pi­sche spelen is het Drentse evene­ment meer in trek dan ooit tevo­ren, zo meldt de orga­ni­sa­tie tevreden. 
CH De Wolden. Voorzitter Christiaan Hendriksen (rechts) en sponsor Albert Hendriks, met op de achtergrond de nieuwe VIP-ruimte.

VEENINGEN | STEGEN.NET

Een hele reeks toprui­ters komt naar de 12e editie van het CH De Wolden. Door de aanstaan­de olym­pi­sche spelen is het Drentse evene­ment meer in trek dan ooit tevo­ren, zo meldt de orga­ni­sa­tie tevreden.
CH De Wolden. Voorzitter Christiaan Hendriksen (rechts) en sponsor Albert Hendriks, met op de achtergrond de nieuwe VIP-ruimte.
Voorzitter Christiaan Hendriksen (rechts) en spon­sor Albert Hendriks, met op de achter­grond de nieu­we VIP-ruim­te.
FOTO: STEVEN STEGEN

CH De Wolden wil ruim­te bieden aan maxi­maal 550 paar­den per week. „We zullen honder­den aanmel­din­gen niet kunnen hono­re­ren. We hebben een luxe­pro­bleem”, aldus voor­zit­ter Christiaan Hendriksen.

Topruiters
Het evene­ment verwacht veel toprui­ters. „Beezie Madden is er zeker weer bij. Normaal gespro­ken zal zijn deel uitma­ken van het Amerikaanse team. In haar slip­stream komen nog tien ande­re Amerikanen mee. Dat zij steeds terug komt zegt genoeg. Dat lukt alleen als je de zaken op orde hebt”, vertel­de orga­ni­sa­tor Jan Broek bij de persbijeenkomst.

CH De Wolden verwacht over de twee wedstrijd­we­ken alle Nederlandse ruiters die nog kans maken om in het olym­pisch team te worden opge­no­men. „En Jur Vrieling komt hier met VDL Zirocco Blue aan de start”, aldus Hendriksen. In totaal verwacht de orga­ni­sa­tie deel­ne­mers uit 34 landen.

Uitstekende faci­li­tei­ten
De deel­ne­men­de ruiters en hun grooms mogen, net als de vrij­wil­li­gers, weer reke­nen op uitste­ken­de faci­li­tei­ten, met nu ook een nieu­we bodem in de over­dek­te inspring­pis­te. De VIP’s kunnen dit jaar voor het eerst terecht in de voor­ma­li­ge hout­loods uit Hoogeveen, die op het wedstrijd­ter­rein compleet nieuw is opge­bouwd. „Het is geen loods meer, maar een kathe­draal”, vindt spon­sor Albert Hendriks.

gerelateerde berichten
Total
11
Share