Topruiters uit 34 landen naar 12e editie CH De Wolden

  • 6 juli 2016 17:13
door: Steven Stegen, 6 juli 2016 17:13

VEENINGEN | STEGEN.NET

Een hele reeks topruiters komt naar de 12e editie van het CH De Wolden. Door de aanstaande olympische spelen is het Drentse evenement meer in trek dan ooit tevoren, zo meldt de organisatie tevreden.
CH De Wolden. Voorzitter Christiaan Hendriksen (rechts) en sponsor Albert Hendriks, met op de achtergrond de nieuwe VIP-ruimte.

Voorzitter Christiaan Hendriksen (rechts) en sponsor Albert Hendriks, met op de achtergrond de nieuwe VIP-ruimte.
FOTO: STEVEN STEGEN

CH De Wolden wil ruimte bieden aan maximaal 550 paarden per week. ,,We zullen honderden aanmeldingen niet kunnen honoreren. We hebben een luxeprobleem”, aldus voorzitter Christiaan Hendriksen.

Topruiters
Het evenement verwacht veel topruiters. ,,Beezie Madden is er zeker weer bij. Normaal gesproken zal zijn deel uitmaken van het Amerikaanse team. In haar slipstream komen nog tien andere Amerikanen mee. Dat zij steeds terug komt zegt genoeg. Dat lukt alleen als je de zaken op orde hebt”, vertelde organisator Jan Broek bij de persbijeenkomst.

CH De Wolden verwacht over de twee wedstrijdweken alle Nederlandse ruiters die nog kans maken om in het olympisch team te worden opgenomen. ,,En Jur Vrieling komt hier met VDL Zirocco Blue aan de start”, aldus Hendriksen. In totaal verwacht de organisatie deelnemers uit 34 landen.

Uitstekende faciliteiten
De deelnemende ruiters en hun grooms mogen, net als de vrijwilligers, weer rekenen op uitstekende faciliteiten, met nu ook een nieuwe bodem in de overdekte inspringpiste. De VIP’s kunnen dit jaar voor het eerst terecht in de voormalige houtloods uit Hoogeveen, die op het wedstrijdterrein compleet nieuw is opgebouwd. ,,Het is geen loods meer, maar een kathedraal”, vindt sponsor Albert Hendriks.