archief
contact
+31 6 53239630

Truusje Smeding schittert in Tolbert

TOLBERT – Van een come-back wilde ze zelf niet spreken, maar feit is wel dat Truusje Smeding in Tolbert heeft bewezen dat ze na een moeilijke periode weer terug is aan het front. De amazone uit Vries won in de HJC-Manege beide Z2-proeven met haar paard Puccini. De combinatie was in zowel de gewone proef als de kür de sterkste. ,,Puccini heeft anderhalf jaar geleden een vervelende blessure gehad, maar we zijn nu weer terug op het oude niveau”, aldus Smeding.

Truusje Smeding draaide jaren mee in de top, maar doet het tegenwoordig iets rustiger aan. ,,Ik heb nog maar één paard in de Z2. En als die dan geblesseerd raakt, dan is het even heel rustig. Na de blessure heeft het behoorlijk veel tijd gekost om Puccini weer op niveau te krijgen. Ik heb ‘m veel meegenomen naar wedstrijden om ritme op te bouwen. Ik merk hier in Tolbert dat hij nu weer bij de les is. Zelfs drukte en geloop op de tribune kan hem niets schelen.”

De combinatie van de Ravenruiters won beide Z2-proeven overtuigend, met scores van 221 punten in de gewone proef en een percentage van 67.25% in de kür. ,,Vooral in de kür liep het fantastisch”, vond Smeding, die in Tolbert de domper van het Drents kampioenschap wist te verwerken. ,,We stonden toen eerste bij de ene jury en tiende bij de ander. Dat zijn vervelende momenten, al weet je dat het in een jurysport kan gebeuren.” Ze mag dan tegenwoordig beduidend minder paarden op stal hebben staan, de ambitie is onveranderd aanwezig. ,,Ik ben zeker van plan om dit jaar de overstap te maken naar de ZZ-Licht.”

De tweede plaats in de kür ging met flinke afstand naar Marian Eimers uit Schipborg, die met Teun op 63.00% eindigde. Frans van den Heuvel uit Eenrum stuurde Santorini naar de derde plaats. In de reguliere proef nam Laura Zwart de tweede plaats in met Temperament.

De Z1 werd met ruime voorsprong gewonnen door Gea van de Putte-De Vries. Met haar paard Tycoon (v. Feinbrand) behaalde ze een prima resultaat van 231 punten. De Groningse reserve-kampioene Z1 was erg blij met deze hoge score. ,,Sinds ik Tycoon op stang en trens rijd gaat het nog beter dan voorheen.” Odilia Arkema eindigde met Ultimo als tweede met 225 punten. Karlijn Korringa werd derde met Kielshoop Honeyhill, met eveneens 225.

In Tolbert werden ook twee subtop-proeven verreden. Rita de Jong uit Nijensleek won de eerste proef ZZ-Licht met Padirmo (v. Wolfgang) en Mégin Kuykhoven uit Fochteloo schreef de tweede proef op haar naam met Toronto, waarmee ze in februari in Sneek nog Fries kampioen werd in de Z2. De 30-jarige amazone was over beide proeven in Tolbert de sterkste met een eerste en tweede plaats.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel