Drentse dressuurfinalisten zijn bekend

Share
  • 1 februari 2010 22:45

door: Steven Stegen, 1 februari 2010 22:45
Truusje Smeding

Truusje Smeding met Puccini, vorig jaar tijdens de titelstrijd in Emmen. ©Stegen.net

EXLOO – De deelnemers aan het Drents kampioenschap dressuur in Emmen zijn bekend, nadat het afgelopen weekend de dressuurcombinaties hun selectie hadden in Exloo. Truusje Smeding uit Vries bleek in Exloo de sterkste Drentse amazone in de Z2, maar ze moest de Groningse Jarmilla Peterson wel boven zich dulden.

Jarmilla Peterson behaalde met Don Chello bij de twee jury’s een totaal van 444 punten (65,29%), tegen 440 (64,71%) voor Truusje Smeding en haar paard Puccini. Voor de selectie speelde het mooie resultaat van Peterson uiteraard geen rol, omdat ze voor Groningen rijdt. Annemiek Vincourt uit Veeningen leverde ook een goede prestatie. Zij kwam met Kansas C (v. Krack C) uit op 64,26%. Daarna volgden in de Z2 Marlies Manting met Breeveen’s Ziezo en Susanne Wiersma met Ustinov.

In de Z1 passeerden de vele deelnemers in twee groepen de revue. Paulien Alberts voerde de eerste groep aan met Untouchable (v. Obelisk) met 67,06%, terwijl in de tweede groep Anneke Roos met Ricardo de beste prestatie leverde.

Stegen.net