Jur Vrieling grijpt Nederlandse titel

Share
  • 28 april 2008 12:38

door: Steven Stegen, 28 april 2008 12:38

MIERLO – Jur Vrieling heeft zondag de nationale titel behaald. De ruiter uit Holwierde stond met VDL Emmerton na drie onderdelen eerste met 2,40 strafpunten. Marc Houtzager werd tweede. De Rouvener kwam met Opium VS uit op 4,53 punten. Henk van de Pol uit Knegsel veroverde op de rug van Dan7T brons (10,10).

Op de slotdag bleef slechts één ruiter in zowel de eerste als de tweede manche foutloos: Henk van de Pol. Hij hield er als dagwinnaar een tweepersoonsbed aan over. Vrieling (38) was echter niet meer in te halen en sleepte voor het eerst de nationale titel binnen. ,,Dit smaakt naar meer’’, meldde Vrieling, wiens vader voorheen bij de politie in Groningen werkte bij de afdeling bereden politie.

Vrieling wist voor zijn laatste optreden dat hij foutloos diende te blijven om kampioen te worden. Hij bleek op het technische parcours van bouwer Louis Koninckx zijn zenuwen en zijn hengst onder controle te hebben. ,,VDL Emmerton bleef zich inspannen om foutloos te blijven’’, glunderde de ruiter uit Holwierde. Bondscoach Rob Ehrens kreeg in Mierlo de informatie die hij nodig had. ,,Dit kampioenschap heeft me weer veel duidelijk gemaakt. Houtzager bijvoorbeeld heeft zich gedurende dit NK zeer nadrukkelijk gemanifesteerd.’’

Eindstand NK springen senioren 2008:

1) Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Emmerton – 2.40
2) Marc Houtzager (Rouveen) – Opium VS – 4.53
3) Henk van de Pol (Knegsel) – Dan 7-T – 10.19
4) Maikel van der Vleuten (Mierlo) – VDL Groep Parmala Douche – 13.30
5) Angelique Hoorn (Wanneperveen) – Blauwendraad’s O’Brien – 14.25