Maikel van der Vleuten met VDL Groep Eureka Nederlands kampioen

Share
  • 27 april 2014 17:46

door: redactie, 27 april 2014 17:46

blokjeMIERLO | STEGEN.NET
Maikel van der Vleuten heeft zondag bij het CH Mierlo beslag gelegd op de nationale titel bij de springruiters. Hij pakte voor eigen publiek de titel met VDL Groep Eureka.

Maikel van der Vleuten rijdt Eureka naar de titel. ©KNHS/Jacob Melissen

Maikel van der Vleuten rijdt Eureka naar de titel.
©KNHS/Jacob Melissen

Van der Vleuten wist in het beslissende onderdeel de leiding te houden en realiseerde daarmee zijn eerste Nederlandse titel. ,,Ik vond het een mooi kampioenschap en deze titel is er één die ik altijd al wilde hebben. Ik ben ongelooflijk blij dat het nu gelukt is. Het moet ook eens op zijn plaats vallen. VDL Groep Eureka heeft tot op het laatste alles gegeven.”

Zijn grote concurrent Jeroen Dubbeldam maakte in de eerste omloop een kostbare fout. Daarna reed Dubbeldam wel foutloos, maar door het balkje in de eerste ronde moest hij met Zenith SFN genoegen nemen met de tweede plaats. Frank Schuttert en Winchester HS waren de winnaars van de dagprijs en het brons.

Van der Vleuten begon het NK met een voortreffelijke zesde plaats in de openingswedstrijd en hield daarna de lei schoon in de tweede ronde, waardoor hij na twee wedstrijden was opgeklommen naar de vierde stek. In de afsluitende springproef noteerde Jur Vrieling (Holwierde) met VDl Bubalu 12 strafpunten, waardoor hij van de voorlopige tweede plek terugviel naar de uiteindelijk 12de plek in de eindrangschikking.

Jeroen Dubbeldam (Weerselo), na twee wedstrijden leider in het klassement, kreeg in de eerste manche op de uitsprong van een dubbel, een brede oxer, een fout, waardoor hij terugzakte naar de tweede plaats, achter Maikel van der Vleuten. Wie vooral van de misstappen van de ruiters profiteerde was Rabo Talent van het Jaar Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) met de uiterst onstuimige Winchester HS (Numero Uno x Nimmerdor). Zij bleven dubbel foutloos in de twee manches en pakten en passant ook nog even de dagprijs mee voor de rubriek, omdat zij in de eerste manche de snelste tijd van de foutloze combinaties hadden weten te noteren. Door deze voortreffelijke prestatie klom Schuttert van de 10de plek na twee wedstrijden op naar het brons.

Eindstand NK springen 2014
1. Maikel van der Vleuten – VDL Groep Eureka – 3.15
2. Jeroen Dubbeldam – Zenith SFN – 4.00
3. Frank Schuttert – Winchester HS – 4.62