Jur Vrieling grijpt nationale springtitel

Share
  • 29 april 2012 18:39

door: redactie, 29 april 2012 18:39

MIERLO
Jur Vrieling is zondag Nederlands kampioen geworden. In Mierlo was hij met de hengst VDL Bubalu de beste over drie onderdelen.

De prijsuitreiking van het NK in Mierlo.

Gert-Jan Bruggink eindigde met Primeval Wings op de tweede plaats, vóór Mathijs van Asten met VDL Credence Z. Voor Vrieling betekende het de tweede nationale titel in zijn loopbaan. De eerste keer was in 2008, met VDL Emmerton.

Jur Vrieling straalde na het behalen van zijn kampioenschap. ,,Het was een kampioenschap dat tot het laatste moment spannend was. In de tweede wedstrijd vielen een paar favorieten terug, maar vandaag moesten Bubalu en ik alles op alles zetten. De afgelopen maanden hebben we thuis veel trainingsuren gemaakt, wat er onder andere in heeft geresulteerd dat de galop van Bubalu veel beter is geworden. Dat is iets waar de kenners van de sport zich positief over uitten. Zo is bondscoach Rob Ehrens een aantal malen naar Holwierde gekomen om mij in die training te begeleiden. Londen en de Olympische Spelen zijn ver weg, maar Mierlo en dit kampioenschap zijn wel de eerste etappe op die route en ik hoop Londen te halen!”, aldus de kersverse Nederlands Kampioen.

Gert-Jan Bruggink, die als tweede eindigde, had het in de aanloop naar dit kampioenschap ook rustig aan gedaan. ,,Wings was een paar jaar geleden een toppaard en daarna kwam de terugval. Dat heeft veel tijd gekost, mede omdat ik ook druk was met vele andere zaken, zoals de bouw van een nieuwe accommodatie. We hebben thuis rustig getraind en vorige week in Weerselo een kleine wedstrijd gereden als voorbereiding op dit kampioenschap. Mijn doelstelling was om in alle wedstrijden foutloos te rijden en dat is, op één foutje na in de eerste manche van de wedstrijd op zondag, ook gelukt. Waar ik wel blij om ben is dat ik mij nu weer echt kan focussen op de wedstrijdsport”, aldus Bruggink.

[Stegen.net]

Uitslag Nk 2012
1. Jur Vrieling – VDL Bubalu (Baloubet du Rouet x Nimmerdor) – 1.32
2. Gert-Jan Bruggink – Primevel Wings (Lexicon x Columbus) – 6.29
3. Mathijs van Asten – VDL Groep Credence Z (Catanga Z x Palfrenier) – 9.42