Hester Klompmaker wint CH Eext: ‘Guessina liep als een trein’

Share
  • 10 juni 2019 19:44

door: Steven Stegen, 10 juni 2019 19:44

🔴 Eext
Hester Klompmaker was Pinkstermaandag de beste in de Grote Prijs van Eext. In deze 1.40-rubriek troefde de amazone uit Buitenpost met Guessina tien tegenstanders af. ,,Guessina liep als een trein”, aldus Klompmaker.

In de finale voor de springruiters werden goede prestaties geleverd. De goede bodem speelde daarbij ook een rol. Van de 24 gestarte combinaties wisten er elf foutloos door het parcours van Jos Brinkman en Willem Schepers te komen. Mareille van Geel had zelfs twee paarden in de barrage.

CH Eext Hester Klompmaker Guessina
Hester Klompmaker met Guessina tijdens het CH Eext.
📸 Steven Stegen

De amazone uit Gees maakte het Klompmaker knap lastig. Als laatste starter dook Van Geel nog onder de leidende tijd van Klompmaker, maar Flying Echo maakte een fout op de laatste sprong. Van Geel werd daarmee vijfde.

Winnares Hester Klompmaker keek vanaf de zijlijn gespannen toe hoe Mareille van Geel een bijna geslaagde aanval deed. ,,Haar paard heeft een enorme galop en ik wist dat ze sneller kon. Ik denk dat Mareille net iets te gretig was. Voor mij was het geen ideaal parcours, met veel lange lijnen. Maar ik kreeg toch een fijn ritme.”

De Friese amazone draait al jaren mee in de springsport en maakte furore door haar fijne manier van opleiden. Guessina (v. Zirocco Blue) heeft ze nu vier jaar onder haar hoede. Onder toeziend oog van fokker Ate Kooistra klopte het duo Klompmaker/Guessina Maurice Stevens (met Gypsy d’Usance) en Rob Scherphof (Eclipse).

[wppa type=”slide” album=”50″ size=”auto”]

,,Winnen verveelt nooit”, glunderde Klompmaker na de huldiging. ,,Guessina is een echte winnaar. Maar ik had niet verwacht dat we vandaag de eerste prijs zouden pakken, want het is niet echt een parcours dat Guessina ligt, met best veel lange lijnen. Hij houdt meer van korte wendingen en kan dan heel goed versnellen.”

Job Oldenziel wint ZZ-finale

Eerder op de dag won Job Oldenziel knap de ZZ-finale. Hij kreeg met Good Luck (v. Numero Uno) in de barrage met drie tegenstanders te maken en was met afstand de beste. Amber Meijer werd tweede met KM Fajah.

Uitslag Grote Prijs CH Eext 2019
1. Hester Klompmaker, Guessina (v. Zirocco Blue VDL), 0-38.22
2. Maurice Stevens, Gypsy d’Usance (v. Namelus R), 0-39.52
3. Rob Scherphof, Eclipse (v. Carambole), 0-41.77