archief
contact
+31 6 53239630

ZZ-titel kan Suzanne Tepper niet ontgaan

door Steven Stegen

VEENDAM – Het ZZ-springen tijdens het Gronings kampioenschap was een echte vrouwenaangelegenheid. Of eigenlijk moet je stellen dat het vooral het feestje van Suzanne Tepper was. De 24-jarige amazone uit Veendam, verbonden aan de stal van Jur Vrieling, bracht drie paarden aan de start en reed ze alledrie na twee foutloze rondjes naar de barrage. De titel verdiende ze met Twin Twin (v. Calvados) van de familie Renken.

Suzanne Tepper met Twin Twin.
Suzanne Tepper met Twin Twin.

Slechts vijf combinaties kwamen in de ZZ-klasse aan de start, waarbij Suzanne Tepper met drie paarden dus een mega-aandeel had. In de eerste omloop moest Yvonne van Dijk afhaken. De amazone uit Annen kreeg onverwacht een foutje met Urlando (v. Indoctro), waarmee ze de laatste maanden juist zo goed in vorm was. In de tweede omloop bleef Van Dijk wel foutloos, maar de barrage kon ze dus vergeten.

Tepper reed met al haar paarden nul, evenals haar enige overgebleven concurrente Marjolijn te Velthuis. Indoorkampioene Te Velthuis, woonachtig in het Duitse Papenburg, bood met haar paard Passion (v. Coramiro) goed partij, maar tegen de overmacht van Tepper kon ze niet op. Te Velthuis werd tweede met één balkje in de barrage.Tepper maakte met Riadne Velvet twee fouten. Daarna hoorde ze met Sensation één balkje vallen. Met de vos Twin Twin hield ze vervolgens wel de nul op het scorebord en verzekerde zich daarmee van de titel.

In de klasse Z eiste Martijn Veenstra uit Marum de titel op. De 25-jarige ruiter, die een opleiding heeft gevolgd tot boswachter, hoefde daarvoor geen barrage te rijden. Veenstra, verbonde aan StalLuimstra in Surhuisterveen, maakte in de eerste omloop een foutje en bleef in de tweede manche van het door Tammo Mellema opgestelde parcours foutloos. Nicole Botma werd tweede met Unafriad (v. Indoctro) met twee fouten in de tweede omloop.

Gronings kampioenschap springen 2008:

ZZ: 1. Suzanne Tepper, Twin Twin RV, 0-42.43; 2. Marjolijn te Velthuis, Passion, 4-45.60; 3. Suzanne Tepper, Sensation, 4-46.86
Z: 1. Martijn Veenstra, Vilora Vvm, 4-bt; 2. Nicole Botma, Unafraid, 8-bt; 3. Jan Willem Heuker, Vicky d’Omnia, 12-bt
M: 1. Suzanne Tepper, KM Westpoint, 0-53.58; 2. Suzanne Tepper, KM Wings, 0-56.06; 3. Claus Beishuizen, VDL Uvarone, 8-48.35
L: 1. Rana Dalenoord, Welinde, 0-bt; 2. Henriëtte Veldsema, Voila, 4-38.61; 3. Wenda Groeneveld, Viola, 4-46.62

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share