Suzanne Tepper schittert voor eigen publiek

Share
  • 20 september 2009 19:21

door: Steven Stegen, 20 september 2009 19:21

VEENDAM | STEGEN.NET
Suzanne Tepper heeft op haar eigen thuiswedstrijd in park Borgerswold in Veendam prima gepresteerd. De 25-jarige amazone schitterde voor eigen publiek in de ZZ-klasse. Ze won het klassiek parcours en werd tweede in het jacht. Daarmee was de stalamazone van Jur Vrieling met Twin Twin de beste deelneemster over beide wedstrijden.

Tepper straalde van oor tot oor. ,,Voor eigen publiek en op zo’n mooi evenement zo goed presteren, dat voelt echt geweldig!” En over de vos Twin Twin was ze ook goed te spreken. ,,We noemen hem op stal al Win Win”, glunderde de amazone die sinds vier en half jaar verbonden is aan de stal van Jur Vrieling. Vrieling was vorig jaar de winnaar in het fraaie park Borgerswold, nu moest hij toezien hoe zijn leerling met de prijzen aan de haal ging.

Suzanne Tepper in actie met Twin Twin. ©Steven Stegen

Suzanne Tepper in actie met Twin Twin.
FOTO: STEVEN STEGEN

De ZZ-klasse was goed bezet en de in Veendam debuterende parcoursbouwer Wim van Es uit Beilen bouwde daarom een pittig parcours. Toch wisten acht van de 19 combinaties foutloos door het basisparcours te rijden. Suzanne Tepper reed als tweede de barrage en haar tijd van 33.46 werd niet meer verbeterd. Mareille Schröder uit Gees kwam als derde kanshebber nog ’t dichtst in de buurt met Virginia met een tijd van 34.03.

Ook de plaatsen drie tot en met vijf gingen trouwens naar amazones, achtereenvolgens Yvonne van Dijk, Paulien de Vries en Nynke de Vries. ‘Dat is wel opvallend hè’, stelde Suzanne Tepper vast. De tijd dat de springsport door mannen werd gedomineerd lijkt nu wel voorbij. Zelf vindt Tepper dat ze nog altijd de stijgende lijn te pakken heeft. ‘Ik ben bij Jur nog lang niet uitgeleerd. En hij heeft hele goede paarden op stal. Dus wat wil een mens nog meer?’ De fraaie prestaties in haar eigen Veendam zijn voor Tepper een welkome steun in de rug, want over twee weken rijdt ze een internationale wedstrijd in Wiener Neustadt.

In het jachtparcours behaalde Tepper de tweede plaats, ondanks een foutje dat ze maakte en haar vier strafseconden opleverde. Thomas Ogi, rijdend voor Stal Zoer, won dit parcours met de huizenhoog springende Aubade, onder toeziend oog van Albert Zoer.

Ook het dressuurprogramma op het jubilerende Parkstad CH mocht er zijn. De jury’s konden in de Z2 flink wat punten kwijt. Onder andere aan Mirjam Drenth uit Delfzijl, die met Sunshine Reaggae een proef won met 230 punten. In de tweede proef was Ingrid Grol uit Veendam de beste met Starlington. Uitschieter in de Z1 was de Groningse reservekampioene Agnes Oosterhof met Villeneuve, met een monsterscore van 243.

Stegen.net