Suzanne Tepper wint Masters op CH Groningen

  • 28 augustus 2011 13:39
door: redactie, 28 augustus 2011 13:39

GRONINGEN – Suzanne Tepper zal ongetwijfeld nog lang met plezier aan het CH Groningen terug denken. De amazone uit Veendam was zaterdag namelijk een klasse apart tijdens het jaarlijkse evenement in het Stadspark.

De zonnige piste in Groningen.

Tepper, verbonden aan de stal van Jur Vrieling, wist beide Master-rubrieken te winnen. In de klasse Z won ze dit afsluitende parcours met Newlight en in de ZZ Masters zette ze met Wadro’s Wembley van Bart Henstra de concurrentie op achterstand. Hester Klompmaker uit Buitenpost had in dit parcours het nakijken; de amazone uit Buitenpost liet met Zilverbea een fout noteren, terwijl Tepper wel foutloos rondging.

Het concours van Gronings ontzet verliep ook voor Yvonne van Dijk erg succesvol. De Veendamse won met haar toppaard Vayrenta (v. Haarlem) het ZZ-klassiek en daarvoor werd ze in de Z-Masters al tweede met haar paard Ali Baba. Ondanks de slechte weersvoorspelling bleef het in Groningen tot de een na laatste rubriek droog.

De dressuur en de tuigpaarden gaan we later nog afzonderlijk belichten. Op de video zie je Yvonne van Dijk in actie met haar Z-paard op een nog vrijwel leeg terrein. ‘s Middags was de publieke belangstelling groter.

Stegen.net

Uitslag Z master springen:
1. Suzanne Tepper Newlight, Contender, 0 Veendam,
2. Yvonne van Dijk, Ali Baba, S Alba71, 4

Uitslag ZZ master springen:
1. Suzanne Tepper, Wadro’s Wembley, Cavalier, 0
2. Hester Klompmaker, Zilverbea N, Odermus, 4, Buitenpost

Uitslag Z klassiek, direct op tijd, 20 combinaties
1. Marianne Boerema Wakey Wakey, Gentleman 0-57.35, Tjalleberd
2. Nicole Botma Dollards Abu Dhabi CJS, Cantos 0-59.45, Zuidbroek
3. Marianne Boerema Silver Cloud, Cornelis Z 0-60.35
4. Tessa Hoeksema Warandasj R, Karandasj, 0-61.59, Tolbert
5. Henk Slik Uvonia, Calvados, 0-61.80, Uithuizen

Uitslag ZZ klassiek, direct op tijd, 16 combinaties:
1. Yvonne van Dijk Vayrenta,Haarlem 0-52.75, Veendam
2. Marianne Boerema Divoza Horseworld Nizarmo, Landwind II 0-53.24, Tjalleberd
3. Paula de Jong Osseweide’s Unanina,Goodtimes 0-56.52, Buitenpost
4. Yvonne van Dijk Urlando, Indoctro 0-56.89