Angelique Hoorn de beste in Zuidlaren

Share
  • 26 oktober 2008 16:47

door: Steven Stegen, 26 oktober 2008 16:47
door Steven Stegen

Zuidlaren | STEGEN.NET

Angelique Hoorn op weg naar de zege. ©Roos Meertens

Angelique Hoorn op weg naar de zege. ©Roos Meertens

Zuidlaren kende een prachtige ontknoping, mede door het selectieve parcours dat Rob Jansen had opgesteld. Uit de overvolle startlijst met maarliefst 46 deelnemers wist hij negen ciombinaties over te houden voor de beslissende barrage.

In de barrage startte Angelique Hoorn als eerste. Ze reed na de dubbelsprong heel scherp linksom, nog voor een steilsprong langs. Dat leverde haar uiteindelijk de beslissende voorsprong op. Hoorn’s tijd van 32.76 sec. werd niet meer verbeterd. Vincent Voorn pakte de tweede plaats met Audi’s Gestion Priamus in een tijd van 33.27. De Zwitser Niklaus Schurtenberger werd derde.

Hoorn zei na afloop dat ze haar overwinning had te danken aan een prima voorbereiding. ,,Het is altijd lastig om als eerste van start te moeten gaan in een barrage, maar ik had het geluk dat het vanaf de eerste galopsprong liep zoals het moest lopen. Er kwam een mogelijkheid in het barrageparcours om na de dubbelsprong heel kort te wenden achter een oxer langs. Die oxer was in de barrage iets smaller geworden, waardoor daar ruimte was ontstaan voor een hele snelle wending. Ook die wending lukte perfect en daarna was het vol gas doorrijden naar de laatste hindernis. Ik wist, nadat ik door de finish was gereden, dat het mogelijk één of twee tienden sneller kon, maar zeker geen halver seconde”, aldus Hoorn na afloop van haar rit.

Na haar kwamen nog acht ruiters en slechts twee deden een serieuze aanval op de leidende positie. Eén daarvan was Vincent Voorn.,,Ik heb één barragerit op het voorterrein gezien op de tv. Dat was de rit vaan Angelique en toen wist ik dat ik alleen maar kans had wanneer ik nog scherper zou weten te wenden en harder te accelereren. Ik heb met Audi’s Gestion Priamus Z echt geprobeerd te winnen, maar op de streep kwam ik een halve seconde te kort”, vertelde Voorn.

De Zwitserse ruiter Schurtenberger was zeer tevreden met zijn derde plaats. ,,Mijn Olympische paard heeft rust en Kuno is mijn tweede paard, dus ik kan heel tevreden zijn met deze derde plek.” De in Zuidlaren zeer sterk acterende Nathalie van der Mei – op zondagochtend won ze een rubriek en ze was gedurende het concours regelmatig in de top drie te vinden – plaatste zich met Heechhiem’s Springtime ook nu weer voor de barrage. Eén springfoutje maakte een einde aan haar ambities om te winnen. Ook de Groningse lieveling van het publiek Jur Vrieling met VDL Emmerton (regerend Nederlands kampioen) plaatste zich voor de barrage. Zijn alles of niets poging om Hoorn van de eerste plaats te stoten strandde en hij werd zevende, achter Van der Mei, die zesde werd. Leopold van Asten (Duizel) legde met VDL Groep Glory beslag op de achtste plek.