Angelique Hoorn onaantastbaar in NIC Cup klasse Z


ASSEN
Even leek het er op dat Angelique Hoorn de winst nog uit handen moest geven, maar nadat Suzanne Tepper haar rit had beëindigd hield de Wanneperveense toch nog tweetienden van een seconde over om zich winnaar te mogen noemen van de NIC Cup in de klasse Z. In de klasse M ging de NIC Cup naar Buitenpost, waar deze in de prijzenkast komt van Hester Klompmaker.

Vrijdagavond kwamen de beste vijftien deelnemers uit de voorronde van afgelopen donderdag in de ring om uit te maken wie met de NIC Cup in de klassen Z en M huiswaarts mocht keren,

Angelique Hoorn en Biranka lieten de felle concurrentie achter zich. ©Roos Meertens

De barrage van de klasse Z kende een spannende ontknoping met negen barrageritten. Vincent Geerink had enige tijd zicht op de winst met een tijd van 39.92. Op Zalentijn bleef hij als eerste foutloos in de barrage. In de voorlaatste rit haalde Angelique Hoorn alles uit de kast met haar paard Biranka en dat deed ze niet voor niets. Met een tijd van 37.06 dook ze fors onder de tijd van Geerink en leek daarmee nagenoeg zeker van de winst.

Maar daar wilde Suzanne Tepper uit Veendam zich bepaald niet bij neerleggen. In de laatste rit trok ze flink door, maar met Ashville bleef Tepper op 39.31 steken. Daarmee liet ze de winst aan Angelique Hoorn, die de NIC Cup meer naar Wanneperveen mocht nemen.

In de klasse M was het verschil tussen de eerste en tweede plek groter dan in de klasse Z. Hester Klompmaker voltooide de barrage als snelste. Met Aimee voltooide ze haar rit in 21.11, bijna een seconde sneller van de Brit James Robert Billington. Deze ruiter, die voor de VDL-stal in het Friese Bears rijdt, werd tweede. Zijn tijd, gereden met VDL Bowmore, was voor de rest van de deelnemers veel te snel. Het gat met de combinatie op de derde plek was meer dan drieënhalve seconde. Ernest Canseco Olvera, eveneens rijdend voor de VDL-stal in Bears, moest met die derde plek genoegen nemen. Met Anderson VDL werd de barrage in 46.63 seconden voltooid.

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 objectief en met grote zorgvuldigheid over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net