Rentree Zoer: twee balken in Grote Prijs

Share
  • 27 oktober 2008 16:54

door: redactie, 27 oktober 2008 16:54
door Steven Stegen

ZUIDLAREN – Albert Zoer heeft tijdens het NIC Zuidlaren een geslaagde rentree gemaakt. Natuurlijk had hij op een beter resultaat gehoopt in de Grote Prijs – hij maakte twee springfouten met Okidoki – maar zijn been lijkt voldoende hersteld om ook de komende weken in actie te kunnen komen.

Albert Zoer is terug in de piste met Okidoki. ©Roos Meertens

Albert Zoer is terug in de piste met Okidoki. ©Roos Meertens

Zoer waarschuwde vooraf voor al te hoog gespannen verwachtingen. ,,Ik merk nu op de laatste dag ook wel dat het been minder goed voelt dan in het begin, maar ik mag zeker niet klagen”, stelde de ruiter uit Echten zondag, voordat hij de Grote Prijs reed. Slepend en af en toe strompelend baande Zoer zich een weg door de Prins Bernhardhoeve. ,,Je springt beter dan dat je loopt”, grapte voorzitter Max Becherer van het NIC in de richting van Zoer, om hem vervolgens welgemeend alle succes toe te wensen.

In de Grote Prijs vielen twee balken. Het leken vooral ruiterfouten te zijn. Okidoki sprong als ware hij nooit weggeweest: huizenhoog en gretig. ,,Ik reed hem er zelf iets te dicht bij”, analyseerde Zoer zijn twee fouten. ,,Dat is natuurlijk wel balen. Maar ik kan nu wel weer verder. Ik hoop komend weekend in Frankrijk te kunnen starten en ook voor de weken daarna ben ik van plan om op concours te gaan. Maar ik moet natuurlijk oppassen dat ik het nu niet ga forceren.”

Zoer ontving tijdens het NIC overigens ook de persprijs.