Manege Exloo blijft in handen van stichting

Manege Exloo blijft in handen van stichting

13 november 2008 15:21 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

EXLOO – Het manegecomplex in Exloo hoeft niet verkocht te worden aan het bedrijf Hoba Activiteiten. Dat is de uitkomst in een al twee jaar durende strijd tussen Hoba en de Stichting Hippisch Centrum Exloo. De rechtbank in Assen heeft de Stichting in het gelijk gesteld.

De uitspraak is opmerkelijk, omdat de rechtbank in een eerder tussenvonnis nog tot de conclusie kwam dat er tussen Hoba en de Stichting een koopovereenkomst zou zijn gesloten. Deze overeenkomst kwam tot stand in een periode waarin huisbankier ABN/Amro geld eiste van de Stichting Hippisch Centrum. Maar een groep particulieren die het manegecomplex een warm hart toedraagt zorgde er voor dat de financiële crisis kon worden afgewend. Hoba liet vervolgens beslag leggen op de manege, omdat het stelde dat er een koopovereenkomst ligt. De rechter ziet dat dus anders. Het is nog onduidelijk op Hoba in hoger beroep gaat.