Home » Rick Eibergen is na brand de held van de manege in Exloo
nieuws

Rick Eibergen is na brand de held van de manege in Exloo

blokje
Exloo | STEGEN.NET

Hij vertelt het rustig en in alle bescheidenheid. Hoe hij zondagmorgen de rook in de manege in Exloo zag en de paarden redde. Anderen zien Rick Eibergen als een grote held. Zelf beschouwt hij zichzelf niet zo.
Rick Eibergen brand manege Exloo
Rick Eibergen ontdekte de brand en wist samen met anderen de aanwezig paarden te redden.

Het is ‘day after’ in de manege aan de Valtherweg. Zondagochtend brak er op meerdere plaatsen in het complex brand uit. Rick Eibergen kwam rond 9.00 als eerste bij de manege om de paarden te voeren. Dankzij zijn kordate optreden konden de paarden worden gered en werd de brandweer snel gewaarschuwd.

brand manege Exloo schoonmaak
Vrijwilligers begonnen maandag aan de grote schoonmaak.

Eibergen: ,,Het regende behoorlijk en aan de buitenkant viel niets te zien, maar toen ik de deur opendeed sloeg de rook me tegemoet. Ik heb gelijk een aantal mensen gebeld en we zijn er samen in geslaagd om de elf paarden veilig naar buiten te krijgen.”

Aangeslagen
Voorzitter Jan Haikens van de stichting hippisch centrum Exloo is aangeslagen door de gebeurtenissen. Hij kan nog niet inschatten hoe groot de schade is. Dat ligt onder andere aan het oordeel van experts die het dak moeten inspecteren. Een aantal lichtplaten is weggesmolten. Volgens Haikens is de manege verzekerd en is alles er op gericht om het hippisch centrum weer zo snel mogelijk normaal te laten functioneren.

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net