archief
contact
+31 6 53239630

Drentse gemeente wil meer mogelijkheden voor paardensector

door Steven Stegen

ZUIDWOLDE – De Drentse gemeente De Wolden wil zich gaan ontwikkelen tot dé paardengemeente van het Noorden. De gemeente is met de provincie in overleg om tot een proef te komen, waarbij paardenhouders ruimere mogelijkheden krijgen. ,,We zien veel kansen voor de hippische sector in onze gemeente”, aldus burgemeester Peter Snijders.

Paardenbedrijven moeten in De Wolden meer de ruimte krijgen.
Paardenbedrijven moeten in De Wolden meer de ruimte krijgen.

De Wolden heeft nu al veel grote stallen, fokkers en evenementen binnen de gemeentegrenzen. Het CH De Wolden van Jan Broek is inmiddels een begrip, het CH De Wijk kent een rijke traditie, het Drents kampioenschap springen en dressuur vindt al een aantal jaren in De Wijk plaats en dit jaar wordt ook de centrale keuring van het KWPN in Zuidwolde georganiseerd. ,,Van oudsher is hier altijd veel bedrijvigheid in de paardensector geweest. We merken ook dat van buitenaf de belangstelling groeit om hier iets met paarden te ondernemen. Dat gaat van professionele stallen, tot aan particulieren die hier hun paard aan huis kunnen hebben”, aldus de burgemeester.

De gemeente heeft de afgelopen maanden met diverse vertegenwoordigers uit de sector gesproken. Die zijn allemaal positief gestemd over de plannen, maar ze vinden tegelijk dat paardenbedrijven meer mogelijkheden moeten krijgen. Burgemeester Snijders begrijpt dat wel. ,,Ze wijzen er op dat veeboeren bijvoorbeeld veel gemakkelijker kunnen uitbreiden. Wij willen dat graag gelijk trekken. We gaan daarom met de provincie praten om te komen tot een pilot, waarbij voor paardenhouders dezelfde regels gaan gelden als voor veehouders. Ik heb goede hoop dat die proef er komt.”

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel