Gemeente en provincie investeren fors in CH De Wolden

  • 7 juli 2014 20:45
door: Steven Stegen, 7 juli 2014 20:45

blokjeVeeningen | Stegen.net
De gemeente De Wolden en de provincie Drenthe steunen het CH De Wolden in de ambitie om een nationaal of zelfs Europees kampioenschap binnen te halen.

Regen tijdens CH De Wolden

Regen tijdens het CH De Wolden. Dankzij de goede bodem lijden de wedstrijden er niet onder.
┬ęSteven Stegen

De gemeente De Wolden investeert de komende vijf jaar 50.000 euro om de uitstraling als paardengemeente te vergroten. ,,We hopen dat het lukt om een nationaal of zelfs Europees kampioenschap naar onze gemeente te kunnen halen”, aldus wethouder Jan ten Kate.

Ook de provincie Drenthe heeft opnieuw een aardige duit in het zakje gedaan. De provincie heeft 49.500 euro bijgedragen aan het realiseren van een all-weather-bodem in de hoofdring. De bijring op het wedstrijdterrein was al eerder van een dergelijke bodem voorzien. Vorig jaar moest vanwege de vele regen de Grote Prijs in de bijring worden verreden. Dat is nu verleden tijd: het hele wedstrijdterrein is ‘weatherproof’.