archief
contact
+31 6 53239630

Hippisch Woldenpark in Drenthe van de baan

Het logo van het Woldenpark.

GIJSSELTE
Er komt definitief geen groot hippisch park in de Drentse gemeente De Wolden. Dat heeft de gemeente woensdag bekend gemaakt. Brave Heart, dat het park van ruim 350 miljoen bij Gijsselte wilde bouwen, is zelf afgehaakt. Het bedrijf zou nu proberen de plannen elders te ontwikkelen.

Het logo van het Woldenpark.

De ambitieuze plannen voor het park, dat 150 hectare zou beslaan, met een hotel, een casino en diverse hippische voorzieningen, hebben tot verdeelde reacties geleid. De gemeente stond er positief tegenover, maar in de regio was er ook tegenstand, vooral vanwege de grootschaligheid. Ook hadden deskundigen vanaf het begin vraagtekens bij de financiële haalbaarheid. Wethouder Jan ten Kate zegt in een eerste reactie het te betreuren dat het park er niet komt. ,,Het had veel banen op kunnen leveren.”

Brave Heart zegt te stoppen met De Wolden, omdat de gemeente te veel eisen zou stellen. ,,We hadden verschillen van inzicht over de fasering en de risico’s van de plannen. Maar de exploitanten en financiers staan nog steeds achter onze plannen. We gaan proberen de plannen op een andere locatie uit te voeren”, aldus Eric Gaalman van Brave Heart.
[Stegen.net]

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel