archief
contact
+31 6 53239630

Isabell Werth rijdt ‘beste kür ooit’

Isabell Werth heeft zaterdag de Grand Prix gewonnen in het Duitse Neumünster. Met haar Olympische paard Satchmo won de 39-jarige amazone deze proef met 76,723%.

Isabell Werth won met Satchmo de Grand Prix en de kür.
Isabell Werth won met Satchmo de Grand Prix en de kür op muziek.

NEUMÜNSTER – Met nog twee wedstrijden voor de boeg in de West-Europese League van de wereldbeker dressuur – Gothenburg komend weekeinde en Indoor Brabant van 19 t/m 22 maart – heeft de Duitse Isabell Werth de leiding overgenomen in het klassement. Werth zegevierde in de Holstenhalle in Neumünster en liet met Stachmo een Kür zien die met een score van 76.723 werd gewaardeerd en die door Wim Ernes, voorzitter van de jury, werd omschreven als de beste die hij ooit van Isabell en Satchmo had gezien.

,,Het klopte allemaal wat deze amazone liet zien, er werden geen fouten gemaakt en daarbij beschikt de combinatie over heel veel uitstraling. We hebben het wel eens over kippenvel momenten dit was er zo eentje, waarbij de ambiance – een tot de nok gevulde hal – ook meespeelt”, aldus Ernes. Vrijdag won Werth ook al de Grand Prix.

De Russische amazone Alexandra Korelova legde met Balagur beslag op de tweede plaats, voor de Duitse Monica Theodorescu met Whisper, terwijl de Britse Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris verdienstelijk vierde werd. Sander Marijnissen uit Wijdewormer werd met Moedwill negende, net voor Aat van Essen uit Heerde met Premier.

In de West-Europese league gaat Isabell Werth nu dankzij vier zeges aan de leiding, voor Hans Peter Minderhoud uit Harskamp en Adelinde Cornelissen uit Beilen, terwijl Jeannette Haazen vijfde staat, voor Christa Laarakkers-Larmoyeur uit Winschoten. Laarakkers komt komend weekend met Ovation weer in actie en rijdt dan haar nieuwe kür. Afgelopen zaterdag draaide ze alvast even warm in manege De Dollard in Winschoten.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share