Home » Isabell Werth wint wereldbeker Neumünster, Madeleine Witte fraai derde
dressuur

Isabell Werth wint wereldbeker Neumünster, Madeleine Witte fraai derde

Neumünster | STEGEN.NET | KNHS

Madeleine Witte-Vrees behaalde met haar hengst Cennin een knappe derde plaats bij de wereldbeker in het Duitse Neumünster. ,,Ik ben echt dik en dik tevreden.” Isabell Werth won de proef met Don Johnson.

Vrees scoorde 77.765%, tegen een resultaat van 82.455% voor winnares Isabell Werth. Een knappe vijfde plaats was weggelegd voor Patrick van der Meer met Zippo.

Isabell Werth won met Don Johnson FRH de wereldbeker in Neumünster. foto: FEI | Stefan Lafrentz
Isabell Werth won met Don Johnson FRH de wereldbeker in Neumünster.
FOTO: FEI | Stefan Lafrentz

Voshengst Cennin van Madeleine Witte toonde zijn overtuigende kwaliteiten met verve in de kleine arena in Neumünster. Het publiek zit er zeer dicht op de piste en dat is voor de paarden best indrukwekkend. Ook Cennin vond dit best spannend.

Dik tevreden
Madeleine Witte vertelt na haar optreden: ,,Ik ben echt dik en dik tevreden. In de Kür maakten we drie behoorlijke fouten, die kwamen echt door spanning, maar verder ging het heel fijn. Het is een geweldig concours hier, alles is super geregeld en het publiek leeft enorm mee met iedereen. En niet alleen met de Duitsers, echt met iedereen. Doordat de piste zo klein is en iedereen meeleeft, maakt dat het wel rumoerig is in de ring en daardoor extra spannend voor de paarden.”

Madeleine Witte hoopt begin maart op Indoor Brabant aan de start te verschijnen tijdens de laatste wereldbekerkwalificatie in de West-Europese league en daar een startbewijs voor de wereldbekerfinale binnen te slepen. ,,Daar gaan we zeker voor”, lacht Witte.

Patrick van der Meer had met Zippo in de Grand Prix, die telde als kwalificatie voor de Kür, nog genoegen moeten nemen met een veertiende plaats. Dankzij een zeer sterk optreden in de Kür eindigde hij uiteindelijk als vijfde met een score van 74.090%.

Moeilijke ring
Van der Meer is zeer blij met de prestaties van Zippo. ,,Het is hier voor Zippo echt een moeilijke ring. In de Grand Prix werd hij heel gespannen en verraste hij mij een beetje met de manier waarop hij reageerde. Normaal wordt hij juist heel druk en nu kroop hij meer in elkaar, ik kreeg dat tijdens de proef ook niet goed opgelost. In de Kür was ik er beter op voorbereid en kon ik er super aan rijden.”

Neumünster was de zevende wereldbekerkwalificatie wedstrijd voor de dressuurruiters van de West-Europese league. Volgende week staat Gothenburg nog op het programma en als laatste de strijd tijdens Indoor Brabant in ´s-Hertogenbosch van 10 tot en met 12 maart. De Wereldbekerfinale wordt van 28 maart tot en met 2 april verreden in het Amerikaanse Omaha.

Klassement
Madeleine Witte staat na Neumünster op een fraaie zesde plaats in het tussenklassement en heeft daarmee uitzicht op een finaleplaats. De Europese ranglijst wordt aangevoerd door Isabell Werth. Als titelverdediger is Hans Peter Minderhoud al zeker van een startbewijs voor de finale. In de laatste twee wedstrijden kan nog veel gebeuren, welke Nederlanders er uiteindelijk naar de finale mogen is dus nog afwachten.