Adelinde Cornelissen rijdt super fitte Jerich Parzival naar derde plaats in Neumünster

Share
  • 21 februari 2016 18:17

door: redactie, 21 februari 2016 18:17

NEUMÜNSTER | STEGEN.NET | KNHS
Adelinde Cornelissen pakte in Neumünster met Jerich Parzival de derde plaats in de wereldbeker kür op muziek. ,,Parzival stond er super aan vandaag, hij is super fit en heeft er nog veel plezier in”, aldus de amazone uit Nijkerk, die een score van 78,775% behaalde.

Adelinde Cornelissen reed de super fitte Jerich Parzival naar de derde plaats in Neumünster. (archieffoto)

Adelinde Cornelissen reed de super fitte Jerich Parzival naar de derde plaats in Neumünster. (archieffoto)

De top twee van de wedstrijd in Neumünster was dezelfde als drie weken geleden in Amsterdam met de Duitse amazones Isabell Werth en Jessica von Bredow-Werndl.

Expressie
Net als in Amsterdam was er geen kruit gewassen tegen de Duitse Isabell Werth en haar super getalenteerde merrie Weihegold. Met veel expressie reed de geroutineerde amazone haar elfjarige merrie naar een score van 84.600.

Dat was bijna vier procent meer dan haar landgenote Jessica von Bredow-Werndl en de in Nederland gefokte hengst Unee BB (80,900%).

Jerich Parzival N.O.P. begon met veel machtsvertoon aan zijn kür. ,,Hij was echt bij de les en liep gewoon geweldig”, aldus Cornelissen. ,,Gisteren in de Grand Prix viel er iets achter de jury toen we onze proef begonnen. Daar schrok Parzival van. Het is in Neumünster al een rumoerige hal, waar het publiek dicht op de ring zit. Parzival bleef gisteren tijdens de proef in zichzelf gekeerd. Gelukkig had hij daar vandaag geen last van.”

Planning
,,Ik weet nog niet hoe de planning er de komende tijd uit gaan zien”, vervolgt Cornelissen. ,,Daar gaan we nu maar verder over denken. Als ik mee wil doen aan de wereldbekerfinale in Gothenburg, dan al ik op Indoor Brabant moeten rijden. Daar ga ik nog over denken. Parzival voelt niet aan als een negentienjarige. Hij is zo fit. Ik kreeg hier in Neumünster veel complimenten dat hij er zo goed uitziet.”

In de inleidende Grand Prix op zaterdag was het podium hetzelfde met Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival N.O.P. ook op de derde plaats. De laatste keer dat Cornelissen haar vosruin op een internationale wedstrijd startte was in november vorig jaar, waar ze ook een derde plaats behaalden in de wereldbekerwedstrijd. In de tussenstand van de liga staan ze op de 17e plaats. Cornelissen was de enige Nederlander aan start in de wereldbekerwedstrijd in Neumünster.

Tijdens Indoor Brabant op zaterdag 12 maart is de laatste Wereldbekerwedstrijd van de West-Europese liga en wordt bekend welke combinaties zich plaatsen voor de finale tijdens het Paasweekeinde (24 – 28 maart) in Gothenburg.

De complete uitslag vind je hier