archief
contact
+31 6 53239630

Jacqueline Windt en Esther Coenraadts imponeren

WINSCHOTEN – Jacqueline Windt en Esther Coenraadts waren het afgelopen weekend goed op dreef tijdens de dressuur in manege De Dollard in Winschoten. Deze accommodatie begint zich steeds meer te ontwikkelen tot een Noordelijk dressuurbolwerk, met ook nu weer goed bezette rubrieken tot en met de ZZ-Licht. Windt en Coenraadts wonnen beiden een rubriek.

In de eerste proef eiste Jacqueline Windt de overwinning op. Met Urbanus (v. Gribaldi) behaalde ze 62.43%, net genoeg om Sandra Welman met Stan (62.29%) en Esther Coenraadts (62.00%) achter zich te houden. In de tweede proef ZZ-Licht nam Coenraadts revanche door met Symphonie (v. Mondriaan) te winnen met 62.35%. Windt werd nu tweede en Rita Geurtsen eiste met Newton de derde plaats op.

Monique Peutz tijdens het losrijden met Tayvtin. ©Steven Stegen
Monique Peutz tijdens het losrijden met Tayvtin. ©Steven Stegen

De Z2 was de generale repetitie voor het Gronings kampioenschap, dat komend weekend in Winschoten wordt verreden. Jarmilla Peterson heeft zich daarvoor in de favorietenrol geplaatst. Ze won opnieuw met Don Chello met een score van 224. Aan overstappen naar de ZZ-Licht denkt Peterson nog niet. ,,Het gaat de laatste tijd inderdaad heel erg goed, maar Don Chello loopt nog maar kort op dit niveau. Ik ga het niet overhaasten.” Ingrid Grol werd tweede met Starlington. De Z1 kwam op naam van Tineke Stegen met Something Special (v. Rohdiamant) met 224. Monique Peutz stuurde haar schimmel Tayvtin (v. D-Day) naar de tweede plaats met 219. De amazone uit Groningen heeft de schimmel nog maar weinig uitgebracht. In de fraai aangeklede piste was het paard ook wat kijkerig, maar de ervaren amazone wist de proef toch tot een goed einde te brengen.

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share