Emir R-zoon Kirian veilingtopper op geslaagde eerste Exloo Spring Auction

Share
  • 30 april 2018 08:40

door: redactie, 30 april 2018 08:40

Exloo | STEGEN.NET | Persbericht
Op zaterdagavond vond op het Hippisch Centrum in Exloo de eerste editie van de Exloo Spring Auction plaats. Op deze voorjaarsveiling werd een uiteenlopende collectie geveild van jonge sportpaarden en fokmerries.

Kirian (v. Emir R) was de absolute veilingtopper en werd afgeslagen voor een bedrag van 20.000 euro.

Kirian (v. Emir R) was de absolute veilingtopper en werd afgeslagen voor een bedrag van 20.000 euro.
Arjen Schilperoord

Kirian (v. Emir R) was de absolute veilingtopper en werd afgeslagen voor een bedrag van 20.000 euro. Deze stoere schimmel won eerder die dag al de vrijspring finale van het ONNK en de fokker mocht daarbij een cheque van Zangersheide ter waarde van 1000 euro in ontvangst nemen. Kortom een succesvolle dag voor fokkers en eigenaren de familie Hatzmann.

Daarnaast werden er een aantal voornamelijk drachtige fokmerries met zeer interessante pedigrees geveild. Zo werd de merrie Ponella M (v. Quick Star), drachtig van Nestor de Mariposa, verkocht aan de fokker van het jaar de familie Van Kooten. Sjoukje van Kooten: ,,We zijn heel blij met deze aankoop. De merrie is al wat op leeftijd, maar vergeleken met onze merriestapel zeker niet de oudste van het stel. Mooie bijkomstigheid is dat ze binnen enkele weken al zal bevallen van haar veulentje.”

De familie Renken, die al meerdere goedgekeurde hengsten in eigendom hebben, schaften de merrie Billie-Jean (v. Cayado) aan om hun fokkerij uit te breiden. Deze merrie komt uit de directe lijn van de bij meerdere stamboeken goedgekeurde hengst Quality Time (v. Quantum), die voorheen op 1.60-niveau liep onder Jeroen Dubbeldam.

Met een totale omzet van 255.000 euro en een gemiddelde prijs van circa 7000 euro per paard, kan gesproken worden van een geslaagde veiling.