Adelinde verwacht veel van nieuwe kür

Adelinde verwacht veel van nieuwe kür

16 maart 2009 19:16 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BEILEN – Indoor Brabant belooft voor Adelinde Cornelissen een spannende wedstrijd te worden. Het is voor de amazone uit Beilen de laatste kans om zich te plaatsen voor de finale van de wereldbeker. Ze komt in de Brabanthallen voor het eerst met haar nieuwe kür in actie.

Adelinde Cornelissen.

Adelinde Cornelissen.

Volgens Adelinde was het ook wel tijd voor iets nieuws. ,,Mijn kür was gedateerd, was te gemakkelijk en had door de progressie die ik samen  met Parzival steeds weer boekte te veel aanpassingen ondergaan. Vandaar dat ik nu kom met een geheel nieuwe kür, met een veel hogere moeilijkheidsgraad en ik denk een heel verassende muziekkeus. Mijn oude Kür was Rock & Roll, dit is een fruitige Wagner.”

De makers zijn niet over één nacht ijs gegaan. ,,Het is echt een compleet nieuwe kür geworden. De choreografie is veranderd, want het moest moeilijker worden en daarbij heb ik de helpende hand van Sjef Janssen gekregen. Toen de choreografie rond was moest er muziek bij komen en dat is verzorgd door Pyntago in Apeldoorn. Belangrijk is dat je als ruiter een goed gevoel moet hebben bij de muziek die je voor je kür kiest, alleen ik heb één probleem. Er is bijna geen muzieksoort die ik niet mooi vind!”

,,Het verhaal van de opera Parzival past ook wel goed bij mijn paard Parzival. Het gaat over een ridder die vele uitdagingen moet aangaan, om uiteindelijk gekroond te worden tot koning”, vertelt Cornelissen, die de vergelijking tussen haar paard en de sage ziet.

De moeilijkheidsgraad van de kür is opgeschroefd. Natuurlijk worden de sterke punten van Parzival zoals piaffe en passage extra geaccentueerd. ,,Ik heb eerst met Sjef de choreografie vormgegeven. Toen een aantal malen geoefend en daarna de rit op video opgenomen en tegen de jongens gezegd: verzin iets leuks. De oefeningen volgen elkaar veel sneller op. Ik heb mijn oor te luister gelegd over wat de juryleden van mijn oude kür vonden en zij waren bijna unaniem van mening dat ik in een snellere opeenvolging van onderdelen veel winst zou kunnen behalen. Er zaten wel moeilijke onderdelen in, zoals de dubbele pirouettes, maar in de combinaties van oefeningen zit nu de hogere moeilijkheidgraad. Ik ben echt blij met deze kür.”

NHP | KNHS