Home » Adelinde Cornelissen en Parzival winnen kür op Indoor Brabant
dressuur

Adelinde Cornelissen en Parzival winnen kür op Indoor Brabant

Adelinde Cornelissen heeft zaterdagmiddag op Indoor Brabant de voor de wereldbeker tellende kür gewonnen. Met Jerich Parzival kwam ze tot een score van 85,90 procent. De combinatie was een dag eerder ook al de sterkste in de Grand Prix.

Cornelissen presenteerde in de Brabanthallen haar nieuwe kür, op muziek van Victor Kerkhof.

Adelinde bedankt het publiek na haar zege met Parzival. ©Jacob Melissen
Adelinde bedankt het publiek na haar zege met Parzival. ©Jacob Melissen

De finale van de wereldbeker is over ongeveer een maand in Göteborg. Cornelissen, de winnares van 2011 en 2012, verdedigt daar haar titel. Edward Gal werd met Glock’s Undercover tweede. Zijn resultaat zat dicht bij dat van Cornelissen, 85,05. De rest bleef op ruime afstand. Isabell Werth uit Duitsland werd met Don Johnson derde, met 79,475.

Cornelissen was tevreden met haar vernieuwde kür. ,,Het begin is altijd lastig. We hebben thuis heel veel geoefend, maar in de wedstrijd is het toch allemaal wat anders. Op een paar kleine foutjes na is het heel goed gegaan. Desondanks moeten we heel hard blijven oefenen. Al was het alleen maar omdat Edward heel dicht bij komt.”

Eigenlijk had Cornelissen haar nieuwe kür al vorig jaar bij de Olympische Spelen willen presenteren. ,,Uiteindelijk durfde ik dat risico toch niet te nemen. Daarom heb ik het uitgesteld.”

Ze bewaarde de primeur voor eigen land. ,,Bovendien wilde ik dit een keer in de ring uittesten voor de finale van de wereldbeker in Zweden. Nu kan ik zo links en rechts nog wat bijschaven. Eerst ga ik de video uitgebreid bestuderen, om te kijken of mijn gevoel overeenkomt met de werkelijkheid. Dan gaan we waar nodig wat dingen aanpassen.”

Cornelissen won met Parzival de wereldbeker in 2011 (Leipzig) en 2012 (Den Bosch). Op de Olympische Spelen van Londen 2012 won ze individueel zilver en brons met de equipe. De amazone heeft meerdere Europese titels achter haar naam staan. Sinds het vertek van de eerder door Gal bereden Totilas naar Duitsland geldt ze als de nummer 1 van Nederland.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net