archief
contact
+31 6 53239630

Anky neemt toch gok in Las Vegas

ERP – Anky van Grunsven gaat toch naar de finale van de wereldbeker in Las Vegas. Dat schrijft ze op haar website. Anky komt in de gokstad in actie met Painted Black.

Anky in actie met Painted Black. ©FEI/Dirk Caremans
Anky in actie met Painted Black. ©FEI/Dirk Caremans

Als titelverdedigster was ze automatisch geplaatst, maar om met Salinero te mogen starten moest ze hem tenminste in twee wedstrijden uitbrengen. Door rugproblemen van Anky lukte dat niet. De FEI bleek vervolgens onverbiddelijk: een start met Salinero zit er niet in.

Anky vindt dat onbegrijpelijk. ,,Ik heb als winnares van de finale 2008 geen punten gekregen voor de wereldbekers, die ik deze winter heb gereden met Painted Black. Ik had me immers geplaatst op basis van het feit dat ik titelhouder ben. Maar mijn kampioen van vorig jaar – ik won de finale immers dankzij Salinero – mag niet mee!”

Toch vindt de Brabantse amazone dat ze moet gaan met ‘tweede keus’ Painted Black. ,,Ik kan beter de eer aan mijzelf houden. Ik voel me teveel topsporter om het in Las Vegas niet met Painted te proberen. Ook voel ik een verantwoordelijkheid naar de organisatie en het publiek. Wie mij kent, weet dat ik door het hele gebeuren in ieder geval extra gebrand ben om in Las Vegas een goed resultaat neer te zetten.”

NHP

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel