Indoor Brabant mikt op wereldbekerfinale in 2012

Indoor Brabant mikt op wereldbekerfinale in 2012

19 maart 2009 21:02 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

DEN BOSCH – Indoor Brabant rekent erop in 2012 de wereldbekerfinale van de springruiters te mogen organiseren. Het evenement heeft zich kandidaat gesteld. Volgens voorzitter Gerrit Jan Swinkels zijn de vooruitzichten goed. ,,We worden heel serieus genomen.”

Gerrit Jan Swinkels.

Gerrit Jan Swinkels.

Bij de internationale federatie FEI heeft Indoor Brabant een bijzonder goede naam. Volgend jaar vindt op het evenement voor de achtste keer de eindstrijd van de wereldbeker dressuur plaats. Volgens Swinkels is er één nadeel. ,,De begroting moet bij dergelijke finales substantieel omhoog. Bij de dressuur drie ton, bij het springen zeker een miljoen. Maar daar gaan we een oplossing voor vinden.” De reguliere begroting van Indoor Brabant bedraagt 2,5 miljoen euro.

NHP | ANP

Deel dit bericht