Niels Mulder en Thijs van Gaalen op dreef

Niels Mulder en Thijs van Gaalen op dreef

8 maart 2009 19:42 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BRONNEGER – De Hondsrugse Ruiterdagen hebben de afgelopen dagen opnieuw hun bestaansrecht bewezen. In manege De Rietweg kwam een enorm aantal ruiters aan de start. Niels Mulder en Thijs van Gaalen waren de winnaars in het ZZ-springen.

Thijs van Gaalen gaat rond met Shanti Ashanti. ©Roos Meertens

Thijs van Gaalen gaat rond met Shanti Ashanti. ©Roos Meertens

Niels Mulder domineerde het eerste parcours, een twee fasen. De ruiter van de Tjongerruiters won dit parcours niet alleen met Pruso, maar pakte met Ramara ook nog eens de tweede plaats. Mareille Schröder had met Loreen het nakijken. In het tweede parcours ging Schröder voor de revanche, maar ze moest in deze afsluitende wedstrijd Thijs van Gaalen van de LR Exloo boven zich dulden. Van Gaalen was in de spannende barrage met Shanti Ashanti aanzienlijk sneller. De snelste rit was die van Yvonne van Dijk uit Annen, maar zijn maakte met Urlando daardoor wel een fout en werd vierde. Zaterdagavond liep de manege vol voor de clinic die Adelinde Cornelissen verzorgde met één van haar jonge beloftes.

ZZ twee fasen:

1. Niels Mulder, Pruso (v. Calvados), Tjongerruiters, 0-31,25
2. Niels Mulder, Ramara (v. Indorado), Tjongerruiters, 0-32,84
3. Mareille Schröder, Loreen D    (v. Lancer II), Grensruiters, 0-33,15
4. Yvonne van Dijk, Urlando (v. Indoctro), LR S.E.O., 0-34,91
5. Maaike Koopmans, Respectograaf (v. Grandville), LR Ceres,     0-35,36

ZZ na barrage:

1. Thijs van Gaalen, Shanti Ashanti, 0-35,69
2. Mareille Schröder, Loreen D, 0-37,19
3. Thomas Oude Wesselink, Verona, 0-44,71
4. Yvonne van Dijk, Urlando, 4-35,46
5. Renate Beuving, Pasadena, 4-38,61