Niels Mulder wint Grote Prijs Indoor Tolbert

Share
  • 10 april 2011 09:46

door: redactie, 10 april 2011 09:46

TOLBERT – Niels Mulder schreef zaterdagavond voor het eerst in zijn carrière een Grote Prijs op zijn naam. De 21-jarige ruiter uit Langezwaaf was met zijn paard Pruso de beste in het hoofdnummer van Indoor Tolbert. Dat leverde hem de traditionele hoofdprijs op: de paardentrailer.

Niels Mulder (midden) staat trots bij de zojuist gewonnen trailer. ©draversfoto.nl

Mulder was met Pruso de eerste deelnemer die het basisparcours foutloos wist af te ronden en in de barrage reed hij opnieuw als eerste foutloos, in een tijd die vervolgens door niemand kon worden verbeterd. Parcoursbouwer Timmo de Vries uit Den Horn zag vijf van de bijna 30 deelnemers foutloos rond gaan.

Na de mooie rit van Niels Mulder, die sinds kort in Fluitenberg bij zijn vriendin Maaike Koopmans woont, mocht Anna-Liza Makkinga het met Boeve’s Calmander (v. Colman) proberen. Maar de amazone uit Ommen bleek te voorzichtig, want met haar tijd van 33.71 bleef ze ver achter Mulder. De winnaar van verleden jaar, Folkert Kelderman (Rinsumageest) sneuvelde met Victory, die een balkje afwierp. Direct na hem gebeurde Hans de Vries (Gytsjerk) hetzelfde met Veldheer (v. Matterhorn), ook een balkje.

Tot slot kwam Yvonne van Dijk (Veendam) nog het dichtst bij Mulder. Ze leek het net te redden, maar uiteindelijk kwam ze met Vayrenta (v. Haarlem) tweetiende van een seconde tekort. Maar haar foutloze rit in 28.03 was wel goed voor de tweede plek.

Ze moest dus toezien hoe Niels Mulder glunderend op de dissel van de paardentrailer werd rondgereden als winnaar. ,,Dit is natuurlijk heel mooi. Je hoopt het wel, maar verwachthet niet”, liet de gelukkige ruiter Mulder na afloop weten. Een erg zwaar parcours vond de winnaar het niet. ,,Maar”, zo liet hij weten, ,,het laatste deel was wel erg technisch. Dat maakte het juist moeilijk.”

Voor de 21-jarige ruiter is zijn eerste overwinning in een Grote Prijs een mooie opsteker, zeker nu hij aan het begin staat van een loopbaan als ondernemer. Samen met vriendin Maaike Koopmans, die de barrage net niet haalde, gaat Mulder in Fluitenberg een eigen stal beginnen.

Yvonne van Dijk was tevreden met haar tweede plek. ,,Natuurlijk heb ik nog wel geprobeerd om het laatste stuk de snelheid er in te houden, maar ik kwam net wat tekort”, aldus de 23-jarige amazone. De slotavond van Indoor Tolbert kende een nagenoeg uitverkochte HJC-manege en dat stemde het bestuur van Indoor Tolbert bijzonder tevreden.



Uitslag Grote Prijs Tolbert 2011

1 Niels Mulder Pruso 0 55.24 0 27.85
2 Yvonne van Dijk Vayrenta 0 57.24 0 28.03
3 Anne – Liza Makkinga* Boeve’s Colmander 0 63.27 0 33.71
4 Hans de Vries* Veldheer 0 57.14 4 27.14
5 Folkert Kelderman* Victory 0 62.07 4 28.64