archief
contact
+31 6 53239630

Drentse springtitel naar Bert-Jan Zuidema

go Steven Stegen

BEILEN – Bert-Jan Zuidema heeft zaterdagavond de Drentse de zwaarste Drentse springtitel opgeëist. In de sfeervolle manege van de Stroomruiters reed de 28-jarige ruiter uit Linde het snelste foutloze rondje in de barrage met zijn paard UB40 (v. Voltaire). In de Z zegevierde Wim Pomp met Veninga’s Madam.

Bert-Jan Zuidema op weg naar de Drentse titel. ©Roos Meertens
Bert-Jan Zuidema op weg naar de Drentse titel. ©Roos Meertens
Wim Pomp werd Drents kampioen in de klasse Z. ©Roos Meertens
Wim Pomp werd Drents kampioen in de klasse Z. ©Roos Meertens

De ZZ-klasse kende tijdens het indoorkampioenschap van Drenthe een spannende ontknoping. Vier combinaties streden in de barrage om de titel. Michael Greeve, de stalruiter van Johan Heins, was in de barrage de snelste met Jet du Mesnil, maar dat ging wel ten koste van een fout. Bert-Jan Zuidema was met UB40 een fractie langzamer, maar hij liet wel alle balken in de lepels. Dat bracht hem de titel. Wendy Veldman stuurde Relinda uit de stallen van Angelique Hoorn naar de tweede plaats.

Het succes van Zuidema en UB40 staat niet op zichzelf. Vorig jaar werd de combinatie al KNHS-kampioen tijdens de nationale indoor kampioenschappen in Ermelo. ,,UB40 is het beste paard dat ik ooit heb gehad. We hebben ‘m als tweejarige gekocht, omdat ‘ie toen al geweldig goed los kon springen. Daarna heb ik hem zelf opgeleid. Dat hebben we in alle rust gedaan.”

In de klasse Z streden zes combinaties in de barrage om de titel. Wim Pomp was daarin niet de snelste, maar hij was met Veninga’s Madam (v. Matterhorn) wel de enige die nogmaals foutloos bleef. De reserve-titel ging naar Michael Greeve, die met Carisco meer dan drie seconden sneller was, maar een balkje meenam. Ook de klasse M kreeg een overtuigende kampioen. Weite Oldenziel uit Gieten voerde in deze klasse de ereronde aan met Vutanja (v. Gentleman).

Bij de pony’s klasse ZZ grote maat ging het in de barrage tussen Ben Anholts en Willemijn Haalmeijer. Ben Anholts besliste de strijd in zijn voordeel. De ruiter van de Grootveldruiters uit Dalen beperkte met Sjoerd de schade tot één springfout, terwijl Willemijn Haalmeijer er met U2 twee maakte. Spannend was de strijd in de klasse Z D/E. Tessa Hoorn was in de barrage veruit de snelste, maar de fout die ze met Serina maakte kostte haar de titel. Die ging naar Hilde van Steenwijk, die met Kastenjehoeve’s Friday wel foutloos bleef. In de klasse Z cat. C veroverde Willemijn van Dijken het kampioenslint. Ze deed dat overtuigend door met Dancer geen enkele fout te maken.

Drents indoorkampioenschap springen Beilen

ZZ:
1. Bert-Jan Zuidema, UB40, 0-33.48
2. Wendy Veldman, Relinda, 0-35.89
3. Michael Greeve, Jet du Mesnil, 4-33.23
4. Maaike Bijlsma, Vedor, 8-35.57
5. (zonder barrage) Jack Broek, Hibra’s Ulana, 4-47.68

Z:
1. Wim Pomp, Veninga’s Madam, 0-34.66
2. Michael Greeve, Carisco, 4-31.24
3. Jeroen Broek, KLM Dollar Girl, 4-32.91
4. Weite Oldenziel, Ofichem’s Virda, 4-38.37
5. Renate Beuving, Valdoca Karla, 12-43.45

M:
1. Weite Oldenziel, Vutanja, 0-42.18
2. Astrid Reinders, Hunzehoeve’s Vieux, 1-48.80
3. Manon Penthum, Hibra’s Wuidam, 4-40.31
4. Nynke de Vries, Woody, 4-40.50
5. Maureen Bonder, What Ever, 4-41.00

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel