Bert Jan Zuidema wint Indoor Hartje Drenthe

Share
  • 18 januari 2010 09:55

door: redactie, 18 januari 2010 09:55

BEILEN – Bert Jan Zuidema voerde zaterdagavond na de finale van Indoor Hartje Drenthe weer eens de ereronde aan. Dat deed de succesvolle ruiter uit Linde nu eens niet met zijn toppaard UB40, maar met zijn nieuwe troef Zirano.

Zuidema plaatste zich met beide paarden voor de barrage. Hij nam met de zesjarige Zirano de leiding en mocht als laatste nog met UB40 rijden. Die maakte in de haast een fout en werd daarmee vijfde, maar voor Zuidema was de buit binnen. ,,Ik ben er erg blij mee, want dit paard loopt pas sinds begin deze maand in de klasse Z. Hij gaat er wel heel gemakkelijk over.”

Anna-Liza Makkinga uit Ommen eindigde op de tweede plaats met Virgil en Nynke de Vries uit Dwingeloo werd met Woody Wh derde in deze mooie finale, waarin tien combinaties uit de Z/ZZ wisten door te dringen tot de barrage.

De M-finale werd een overwinning voor Eric ten Cate met Zazou, terwijl de klasse L werd gewonnen door Sabine Mulder uit Staphorst met Unique. In de B finale ging de eerste prijs naar Lennard Vink uit Dwingelo met Ali Baba.

Stegen.net