Bram van Es grootverdiener in Appingedam

Share
  • 20 april 2009 19:16

door: redactie, 20 april 2009 19:16

APPINGEDAM – Bram van Es heeft tijdens een zinderende finale de Hippos-finale gewonnen tijdens het springconcours in de Veenhoeve. De ruiter uit Beilen leverde deze prestatie met zijn pard Veldheer (v. Kroongraaf).

Bram van Es was grootwinnaar in de klasse Z/ZZ  klassiek en klasse Z/ZZ jacht. Hij nam onder andere de Hipposprijs van 1000 euro mee naar Beilen. Ook opvallend waren de prestaties van Carlijn Dijk, lid van de Woudruiters uit Vlagtwedde. Ze werd tweede in deze beide zwaarste klassen na Bram van Es en ook won ze de  beide lichte  rubrieken.

AndrĂ© Schut uit Finsterwolde was de snelste ruiter en coureur in de rubriek Jump en Drive. Deze rubriek was een combinatie van een jachtparcours te paard en een parcours met hindernissen afgelegd op een quad. Twaalf ruiters en amazones deden een verwoede poging om als ruiter en coureur het beste uit de PK`s te halen. Dit was een zeer spectaculair onderdeel tijdens dit concours, wat zeker voor herhaling vatbaar is. Voorzitter Jaap Hartman was na afloop van het evenement een tevreden mens. ,,Bodem, parcoursen, het deelnemersveld en de catering, het was allemaal prima in orde.”

NHP