Home » CSI Twente investeert fors in evenement
springen

CSI Twente investeert fors in evenement

GEESTEREN – Het internationale concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli voor de 35ste keer plaatsvindt op Erve Maathuis in Geesteren, krijgt dit jaar een forse kwaliteitsinjectie. Het aantal internationale rubrieken wordt uitgebreid van negen naar liefst 23. De prijzenpot vertegenwoordigt een bedrag van in totaal liefst € 285.000. Alleen al in hoofdrubriek, de Grote Prijs van Twente om de Grolsch-Trophy zijn drie auto’s te verdienen.

Het vernieuwde programma wordt mogelijk gemaakt door de aanleg van een extra all-weather-bodem naast de bestaande graspistes. De organisatie investeert behalve in de permanente bodem ook in nieuwe tribunes, tenten en in de aanleg van een vaste infrastructuur in het strodorp en bij de internationale stallen. Het internationale springprogramma wordt opgeknipt in een Gold (twaalf rubrieken) en een Silver League (elf rubrieken). Voor het eerst kunnen de wereldtoppers bij de springruiters vier paarden meenemen, door de introductie van een Youngster Tour voor 6 en 7-jarige paarden. In totaal worden op Erve Maathuis gedurende vier dagen zes rubrieken verreden die meetellen voor de wereldranglijst.

Het CSI Twente maakt dit jaar deel uit van de prestigieuze Masters League, samen met de gerenommeerde concoursen van Dortmund, Bremen, München, Ascona (Zwitserland) en Frankfurt. Voorzitter Gerard Maathuis: ,,We willen in deze periode van economische recessie investeren in de infrastructuur van ons evenement, zodat we veel meer combinaties kunnen verwerken en een goede aansluiting van talentvolle ruiters en paarden naar de internationale top bevorderen. Hierdoor zal de impact van CSI Twente voor de sport, handel, fokkerij, het toerisme en de regionale economie in onze ogen alleen maar sterker worden in deze paardenregio bij uitstek.”

NHP

Deel dit met je vrienden