Dutch Youngster Festival onderdeel Nations Cup

Dutch Youngster Festival onderdeel Nations Cup

29 april 2009 16:16 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

WIERDEN – Het internationale ement Dutch Youngster Festival in manege Vossenbos (3 t/m 6 juni) is opgenomen in de FEI Nations Cup voor ponyruiters. De beslissing komt voor de organisatie, die vorig jaar het tienjarig jubileum vierde, als een aangename verrassing.

Wierden maakt het rijtje van Moorsele, Fontainebleu en Aach compleet voor de FEI Nations Cup. De serie voor ponyruiters bestaat uit zes wedstrijden, waarvan Wierden er één is. De serie voor Junioren bestaat uit 8 wedstrijden en ook bij deze serie is de landenwedstrijd van DYF opgenomen.

Op de mooie terreinen in Wierden worden tijdens DYF maar liefst 20 verschillende springrubrieken verreden. Het deelnemersveld bestaat uit ponyruiters van 12 tot 16 jaar, Junioren van 16 tot 18 jaar en Young Riders van 18 tot 21 jaar uit Europa en dit jaar zelfs uit Zuid Afrika. Er wordt tijdens DYF hard gestreden om titels en een enorme prijzenpot. Het Dutch Youngster Festival in Wierden  is één van de laatste momenten waar de ruiters en amazones zich kunnen selecteren voor het EK, dat dit jaar ook in Nederland plaatsvindt.

NHP