archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse pony­rui­ters heb­ben pech bij DYF Wierden

ūüďĆ WIERDEN ‚ÄĒ De strijd om de Nijhof Wassink Nations Cup tij¬≠dens het Dutch Youngster fes¬≠ti¬≠val was zon¬≠dag al na drie rit¬≠ten voor¬≠bij voor TeamNL. Twee val¬≠par¬≠tijen, van ach¬≠ter¬≠een¬≠vol¬≠gens Estelle Slingerland en Ava Eden van Grunsven, maak¬≠ten voor de thuis¬≠rij¬≠ders al snel een vroeg¬≠tij¬≠dig einde aan hun landenwedstrijd. 
DYF Wierden

ūüďĆ Wierden
ūüďĚ paar¬≠den¬≠sport¬≠noord
ūüďł DYF | DigiShots

De strijd om de Nijhof Wassink Nations Cup tij­dens het Dutch Youngster fes­ti­val was zon­dag al na drie rit­ten voor­bij voor TeamNL. Twee val­par­tijen, van ach­ter­een­vol­gens Estelle Slingerland en Ava Eden van Grunsven, maak­ten voor de thuis­rij­ders al snel een vroeg­tij­dig einde aan hun landenwedstrijd.

En die was nog wel zo hoop¬≠vol begon¬≠nen met een fout¬≠loos optre¬≠den van Renske van Middendorp  met haar elf¬≠ja¬≠rige schim¬≠mel¬≠mer¬≠rie Jolly. Logan Fiechter mocht, al was het niet meer voor de uit¬≠slag, een¬≠maal de ring in met de even oude bruine ruin Minerva for Play. Hij liet even¬≠eens het hout op de plaats. Hij kwam wel net bui¬≠ten de toe¬≠ge¬≠stane tijd door de finish.

Renske van Middendorp met Jolly.
ūüďł DYF | DigiShots

Het zat de jong­ste groep Nederlanders in Wierden ook zater­dag al niet mee, want toen kwam vaste kracht Siebe Leemans ten val na de laat­ste hin­der­nis. Het leverde hem een scheur­tje in een sleu­tel­been op, waar­door hij zon­dag niet van start kon gaan.

‚ÄěHet is niet anders‚ÄĚ, sprak bonds¬≠coach Edwin Hoogenraat na de vroege uit¬≠scha¬≠ke¬≠ling van zijn team berus¬≠tend. ‚ÄěSiebe is met een beetje geluk over een week of twee weer beschik¬≠baar en Estelle en Ava zijn er geluk¬≠kig ook zon¬≠der kleur¬≠scheu¬≠ren af gekomen.‚ÄĚ 

Daar zag het aan¬≠van¬≠ke¬≠lijk bij Ava Eden van Grunsven niet naar uit, want ze bleef minu¬≠ten¬≠lang op het hoofd¬≠ter¬≠rein zit¬≠ten. Hoogenraat: ‚ÄěDat was vooral schrik en het men¬≠tale tikje dat ze ervan kreeg.‚ÄĚ

Renske van Middendorp was in de och­tend al goed voor een keu­rige tweede plaats in de rubriek over 1,25 meter voor de pony­rui­ters met haar twaalf­ja­rige bruine mer­rie Elegance.

Prima tweede ronde children

Net als de Nederlandse juni¬≠o¬≠ren moest ook het kwar¬≠tet van TeamNL bij de child¬≠ren genoe¬≠gen nemen met een vierde plaats in de lan¬≠den¬≠wed¬≠strijd tij¬≠dens het ver¬≠der zon¬≠der man¬≠ke¬≠ren ver¬≠lo¬≠pen Dutch Youngster fes¬≠ti¬≠val in Wierden. De equipe van bonds¬≠coach Edwin Hoogenraat moest die posi¬≠tie in een veld van acht lan¬≠den delen met Itali√ę, dat net als Oranje acht straf¬≠pun¬≠ten ver¬≠za¬≠melde in de strijd om de Lodewijk Assuranti√ęn Nations Cup.

Waar Nederland die al incas­seerde in de eer­ste omloop, deden de Italianen het pre­cies andersom. De zege was voor de supe­ri­eure Engelsen, die liefst zeven fout­loze rond­jes lie­ten note­ren. Spanje en Duitsland deel­den de tweede plaats met beide vier strafpunten.

Alle vier een keer foutloos

Alle vier leden van de nati­o­nale ploeg van Nederland lie­ten een fout­loze rit note­ren. Daan Adams kreeg er in de eer­ste ronde nog tien ach­ter zijn naam, maar her­stelde zich keu­rig met zijn negen­ja­rige bruine mer­rie Ginette van de Kempenhoeve (v.Non Stop). Yoni van Santvoort tikte met haar twaalf­ja­rige bruine mer­rie Esprit (v. Sir Scandic) een balk af in de eer­ste man­che, maar liet er even­eens een fout­loze man­che op vol­gen. Hetzelfde gold voor Britt Schaper met de acht­ja­rige zwarte mer­rie In the Air(v. Air Jordan).

Jersey Kuijpers hield de lei al keu¬≠rig schoon in de eer¬≠ste omloop en hoefde in de tweede met haar veer¬≠tien jaar oude vos¬≠mer¬≠rie JK Horsetrucks Hopefull (v. Mr. Blue) niet meer in actie te komen na drie fout¬≠loze optre¬≠dens van haar teamgenoten. 

Edwin Hoogenraat na afloop: ‚ÄěDe child¬≠ren zijn goed terug¬≠ge¬≠ko¬≠men na de eer¬≠ste ronde en heb¬≠ben het goed afge¬≠maakt. Daan begon iets te behou¬≠dend, Yoni en Britt reden sterk, maar had¬≠den in de eer¬≠ste rit niet het geluk aan hun kant dat je nor¬≠maal in zo‚Äôn situ¬≠a¬≠tie wel hebt. In beide geval¬≠len had de paal ook kun¬≠nen blij¬≠ven lig¬≠gen. Dit maakt ieder¬≠een in elk geval scherp voor de vol¬≠gende kracht¬≠me¬≠ting in Hagen. Ik hoop dat dan alles weer fit is en dat we dat tot de finish bij het EK zo kun¬≠nen hou¬≠den.‚ÄĚ

Jersey Kuijpers had eer­der op de dag al de rubriek over 1,25 meter voor de Small Tour op haar naam geschre­ven met haar tien­ja­rige bruine mer­rie Alice du Wonderland (v. Aristo). Daarin ein­dig­den Daan Adams als tweede, Britt Schaper als vierde, Quinten ter Harmsel als negende en Jip Grootegoed als tiende.

Voor de child­ren vindt de Europese titel­strijd van 18 tot en met 25 juli plaats in Villamoura (Portugal). De pony­rui­ters vol­gen van 11 tot en met 15 augus­tus in Strzegom (Polen).

De orga­ni­sa­tie van de geslaagde 26ste edi­tie van het Dutch Youngster Festival kan zich opma­ken voor de vol­gende uit­da­ging: vier dagen Outdoor Wierden vanaf komende don­der­dag.
 
Voor uit¬≠sla¬≠gen, zie www.dutchyoungsterfestival.com gerelateerde berichten
Total
0
Share