Maaike Koopmans domineert Z- en ZZ-klasse

  • 5 januari 2010 23:22
door: redactie, 5 januari 2010 23:22

ZUIDBROEK – Amazone Maaike Koopmans heeft zich tijdens Indoor Veendam in de klasse Z en ZZ van haar sterkste kant laten zien. De amazone uit Fluitenberg won dinsdagavond de ZZ-finale met haar paard Caprilli. Ook was ze de sterkste deelnemer in de Z-klasse, ondanks de zevende plaats in de finale.

Jur Vrieling won de Z-finale met Wittinger. ©Roos Meertens

Jur Vrieling won de Z-finale met Wittinger. ©Roos Meertens

Het waren de amazones die de dienst uitmaakten in het sluitstuk van de ZZ. Maaike Koopmans wist als enige foutloos te blijven en hield daarmee Marri√ęt Hoekstra uit Franeker (Umberto) en Nynke de Vries uit Dwingeloo (Woody WH) achter zich.

De Z-finale werd gedomineerd door Stal Vrieling uit Holwierde. Jur Vrieling nam zelf de overwinning en de derde plaats voor zijn rekening, terwijl stalamazone Suzanne Tepper als tweede eindigde. Het verschil tussen Vrieling en zijn pupil was slechts vier honderdste. Vrieling reed met Wittinger VDL een tijd van 46.50, tegen 46.54 voor Tepper en haar paard KM Valencia. Over alle parcoursen van de klasse Z zette Maaike Koopmans uit Fluitenberg de beste prestatie neer met Dominick. In de finale miste de Drentse combinatie de barrage op een haar, door een foutje in de eerste omloop. Het duo werd daarmee zevende.

De finale klasse M werd eerder op de avond gewonnen door Maureen Bonder uit Schoonoord en haar paard Alex. De succesvolle combinatie won onlangs tijdens Jumping Indoor Maastricht nog de rijstijlfinale. Dat netjes rijden niet ten koste hoeft te gaan van de snelheid bewees Bonder met haar snelle barragerit. Met een tijd van 38.24 liet ze Martijn van Geel uit Erica achter zich.

Weite Oldenziel won met Valanta de door zijn eigen bedrijf gesponsorde kleine finale. ©Roos Meertens

Weite Oldenziel won met Valanta de door zijn eigen bedrijf gesponsorde kleine finale. ©Roos Meertens

Stegen.net