Sprookje Las Vegas is uit voor Adelinde en Parzival

Share
  • 16 april 2009 08:43

door: redactie, 16 april 2009 08:43

LAS VEGAS – Dressuuramazone Adelinde Cornelissen heeft een bittere pil moeten slikken. Ze kan niet meedoen aan de wereldbekerfinales in Las Vegas, die donderdag beginnen. Haar toppaard Parzival heeft een peesblessure aan het linkervoorbeen.

Parzival heeft de blessure vermoedelijk dinsdag tijdens de training opgelopen. Hij heeft zich waarschijnlijk even overstrekt. Volgens dierenarts Jef Desmedt van de hippische sportbond KNHS is het een lichte blessure, maar wel een die veel tijd nodig heeft om geheel te genezen. ,,Het is moeilijk te zeggen hoeveel tijd, maar ga maar uit dat er eerder sprake is van maanden dan van weken. We hebben röntgenfoto’s gemaakt en daaruit blijkt dat er sprake is van een verse blessure”, aldus Desmedt.

Cornelissen maakte met Parzival een uitstekend seizoen door. De Beilense won eind vorig jaar onder meer drie wereldbekerkwalificaties op rij: Stockholm, Londen en Mechelen. Afgelopen zomer was ze reserve bij de Olympische Spelen in China. Met verbijstering hoorde de amazone woensdag de diagnose aan van Desmedt. Huilend verliet ze de stallen.

De overige drie Nederlandse dressuurruiters beschikken wel over fitte paarden. Olympische kampioene Anky van Grunsven liet IPS Painted Black woensdag vast wennen aan de piste. Ook Jeannette Haazen met Nartan en Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine oefenden in de ring.

NHP | KNHS | ANP