Tuigpaarden in actie in Silfit Masterclass

Tuigpaarden in actie in Silfit Masterclass

9 april 2009 09:59 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

GRONINGEN – Liefhebbers van tuigpaarden kunnen deze zomer hun hart ophalen. Op initiatief van Derk Jan en Hanneke Mekkes komt er een internationale Masterclass, gesponsord door Silfit. Op acht topconcoursen, waaronder de Derby van Hamburg, komen de geselecteerde paarden in de baan.

Een door de KNHS samengestelde selectiecommissie, bestaande uit jurylid Henk van Dieren, Masterclass winnaar 2008 Harm Jan Veenstra en Hanneke Mekkes, heeft de volgende paarden en rijders geselecteerd:

Zomooi (v. Roy), Jan Muggen Klatering
Aronica (v. Saffraan), Harrie Claessen
Tygonda (v. Manno), Cees Embregts
Wizzkids Gonda (v. Patijn) Derk Jan Mekkes
Melviro (v. Waterman), Thomas van der Weiden
Wapenaar (v. Reflex), Gerard van der Meulen
Tidalburga (v. Manno), eigenaar Nico Calis

Daarbij heeft de selectiecommissie rekening gehouden met een spreiding van bloedlijnen en paarden geselecteerd uit verschillende klassen en rijders uit diverse categorieën.

Volgens Derk Jan Mekkes heeft het concept zich inmiddels ruimschoots bewezen. ,,Het oorspronkelijke doel van deze competitie is altijd geweest de tuigpaardensport als topsport onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Wij hebben ons dan ook steeds gericht op evenementen die de tuigpaardensport niet op hun programma hadden staan. Een enkele rubriek met tuigpaardensport van topniveau is zeer aantrekkelijk en spreekt ook velen in het buitenland aan.”

De eerste wedstrijd is op 26 april in Uden. Daarna volgt op 24 mei de Derby van Hamburg. Andere wedstrijddate zijn Outdoor Gelderland (6 juni), Jumpig Etten Leur (14 juni), CHIO Rotterdam (20 juni), CH Hoofddorp (5  juli), CSI Twenthe (12 juli) en tenslotte de finale tijdens CAI Beekbergen op 26 juli.

NHP