archief
contact
+31 6 53239630

Jos Lansink de beste in La Baule

LA BAULE – Jos Lansink heeft de Grote Prijs van La Baule gewonnen. De Nederbelg klopte met Spender S in de barrage Malin Baryard met H&M Actrice. Ook Angelique Hoorn plaatste zich bij de acht combinaties in de barrage, maar daarin kreeg ze totaal onverwacht een weigering met Blauwendraad’s O’Briën.

Hoorn vertelde na afloop geen idee te hebben waarom het fout ging. ,,Ik reed de scheef op de rijrichting staande steilsprong wel scherp aan, maar niet zo dat ik het hem onmogelijk maakte om er overheen te springen. Natuurlijk wist ik dat er voor mij nog niemand foutloos was geweest, maar ik wilde gewoon mijn eigen rondje rijden: Foutloos en snel, zonder te veel risico’s aan te gaan.”

Na de weigering, die heel veel tijd kostte, kwam Hoorn met maar liefst elf strafpunten voor het overschrijden van de tijd aan de meet, waarbij de vier van de weigering nog eens opgeteld moesten worden. Hoorn eindigde uiteindelijk op de zesde plaats en verdiende daarmee nog 10.000 euro.

Jos Lansink, die in 1998 al eens – toen nog als Nederlander – met Carthago deze Grote Prijs wist te winnen, had gezien dat de tijd van Baryard langzaam was. ,,Ik weet dat Spender S in vorm is. Drie weken geleden was ik derde met hem in Lummen en op vrijdag hadden we in de landenwedstrijd twee foutloze rondes. Ook in deze wedstrijd gaf hij me een heel goed gevoel, vandaar dat ik in de barrage als laatste starter foutloos wilde blijven en iets onder de tijd van Malin wilde duiken. Dat lukte heel goed en daar ben ik blij mee”, aldus Lansink.

In de ochtenduren stuurde Albert Zoer zijn Uraya naar de vierde plek in een barrage, waarvoor zich maar liefst 23 van de 58 starters hadden geplaatst. Dezer wedstrijd werd gewonnen door de Zwitser Werner Muff met Luminos, maar nu stak de slechte bodem een stokje voor een Nederlands succes. Jeroen Dubbeldam gleed met zijn paard BMC Van Grunsven Whisper in een zeer scherp gereden wending onderruit, waardoor de combinatie niet alleen tegen een weigering aanliep, maar ook enorm veel tijd verloor. Daardoor eindigde Dubbeldam als 23ste.

NHP | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel