Angelique Hoorn blijft hopen op herstel O’Brien

Share
  • 27 september 2009 20:53

door: Steven Stegen, 27 september 2009 20:53

WANNEPERVEEN – Blauwendraad’s O’Brien staat in alle rust in zijn box te kijken. De hengst lijkt zich te hebben neergelegd bij zijn situatie, nadat hij in Calgary ernstig geblesseerd raakte. Amazone Angelique Hoorn weet hoe ernstig de situatie is, maar toch houdt ze hoop. ,,Het herstel zal lang duren, maar is sluit niet uit dat O’Brien nog kan terugkomen.”

Angelique Hoorn reed sterk met O'Brien.

Angelique Hoorn met O’Brien vorig jaar in Rotterdam.

In Calgary ging het mis tijdens de landing. ,,Hij liep op drie benen verder en dan weet je direct dat het goed mis is. Toen hij in een trailer werd afgevoerd moest ik wel even slikken. Ik vond het vooral zielig voor de hengst. Die heeft zo veel gepresteerd, dat hij zo’n afscheid absoluut niet heeft verdiend.”

Hoorn is dan ook vastbesloten om te knokken voor de rentree van O’Brien. Ze heeft contact gehad met Jos Lansink, die met Cumano een soortgelijke ervaring had. De schimmel maakte in mei vorig jaar in La Baule na een gedwongen pauze van een half jaar weer z’n opwachting, maar bleek uiteindelijk niet fit genoeg voor deelname aan het Ek in Windsor. Ook Cumano liep in Calgary een peesblessure op. Dat werpt de vraag op of de grasbodem in Calgary daarin wellicht een rol heeft gespeeld. Hoorn denkt van niet. ,,Ik hou het gewoon op toeval en op domme pech.”

De amazone, die met O’Brien achtste werd op de Olympische Spelen, weet dat ze veel geduld zal moeten hebben. Intussen doet ze er alles aan om haar paradepaard te laten herstellen. ,,We koelen het been zo veel mogelijk en verder moet hij vooral de tijd hebben. Direct na de blessure was O’Brien wat rusteloos, maar hij wordt nu rustiger. De eigenaren hebben ook besloten om hem bij mij te laten. Hij moet in z’n vetrouwde stal en omgeving staan, dat is beter voor z’n herstel.”

Stegen.net