Blessure O’Brien domper op zege springruiters

Share
  • 13 september 2009 10:02

door: redactie, 13 september 2009 10:02

CALGARY – Dat de Nederlandse springruiters in Calgary de hoog gedoteerde landenwedstrijd wisten te winnen was natuurlijk fantastisch nieuws. Maar de blessure die Blauwendraad’s O’Brien van Angelique Hoorn opliep overschaduwde dit succes. De anders zo harde hengst werd ernstig kreupel in een opgetrommelde trailer weggevoerd.

Angelique Hoorn.

Angelique Hoorn.

Het lijkt er op dat O’Brien een ernstige peesblessure heeft opgelopen. Daarmee kreeg de zege van Oranje een zwarte rand. Van de drie overige Nederlanders moest alleen Marc Houtzager met Opium VS Ă©Ă©n strafpunt accepteren voor het overschrijden van de toegestane tijd. Exquis Walnut de Muze van Harrie Smolders en Okidoki van Albert Zoer bleven in beide manches foutloos. Marc Houtzager: ,,Natuurlijk waren we aangeslagen, maar het legde ook de druk op ons om geen fout te mogen maken, omdat ieder resultaat wat wij realiseerden zou meetellen. Misschien dat weer  alle drie daardoor net iets gebrander op waren dan normaal.”

Het was al weer enige tijd geleden, 1997, dat Nederland in Calgary de landenwedstrijd had weten te winnen. Eerder in 1981 maakte de huidige bondscoach Rob Ehrens met Koh I Noor deel uit van het Nederlandse team dat voor het eerst de landenwedstrijd won, een paard waarmee hij een jaar eerder de Grote Prijs van Calgary had weten te winnen. Maar de overmacht waarmee Nederland dit maal won, met slechts Ă©Ă©n strafpunt over beide manches, was groot, want de als tweede eindigende Amerikanen kregen 12 strafpunten te verwerken. Mexico eindigde verrassend als derde.

Stegen.net