archief
contact
+31 6 53239630

Nathalie van der Mei schittert in Kopenhagen

KOPENHAGEN – Nathalie van der Mei heeft zondag haar goede optredens in het concours hippique van Kopenhagen bekroond met de knappe zege in de Grote Prijs. De amazone uit Makkinga vormde met Heechhiem’s Springtime verreweg de snelste foutloze combinatie in de tweede manche Ze reed al na 53,89 seconden door de finishlijn. Dat bleek goed voor een winstpremie van 11.500 euro.

Nathalie van der Mei.
Nathalie van der Mei.

Van der Mei’s naaste concurrenten waren ten minste drie tellen langzamer. De Duitser Thomas Weinberg (Escobar) en de Deense Tina Lund (Zamiro) bleven het dichtst in haar buurt. Jur Vrieling maakte op de rug van VDL Orame in de omloop op tijd twee springfouten. De ruiter uit Holwierde eindigde als tiende. Eric van der Vleuten (VDL Groep Tomboy) mocht niet terugkomen voor de tweede ronde. Willem Greve (Perpetua) gaf in de eerste op.

Van der Mei leverde ook een belangrijke bijdrage aan de zege van het Nederlandse team in de landenwedstrijd. De Friezin reed met Heechhiem’s Springtime dubbel foutloos. Vrieling maakte over twee omlopen slechts één fout met VDL Oramé. Eric van der Vleuten reed met VDL Groep Tomboy 0 en 12 en Willem Greve reed alleen in de eerste omloop en kreeg toen twee fouten met Perpetua.

NHP | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel