Angelique Hoorn maakt indruk met O’Brien

Share
  • 22 mei 2011 18:01

door: redactie, 22 mei 2011 18:01

KOPENHAGEN – Angelique Hoorn is met de 15-jarige hengst Blauwendraad’s O’Brien (v. Peter Pan) bezig met een gestage come-back. O’Brien liep in september 2010 tijdens de landenwedstrijd in het Canadese Calgary een zware peesblessure op, waardoor er een einde gekomen leek te zijn aan de indrukwekkende sportcarrière van dit paard. Vanaf begin dit jaar bracht de amazone de hengst weer af en toe uit in wedstrijden en leek aansluiting met de Nederlandse top slechts een kwestie van tijd. Tijdens het CSIO van Kopenhagen realiseerde deze Nederlandse combinatie een van de drie dubbele foutloze rondes.

De twee andere dubbel foutloze combinaties waren de Ier David O’Brien met Annestown en de Zweed Rolf-Göran Bengtsson met Casall la Silla. De landenwedstrijd werd gewonnen door de Ieren, voor de Duitsers en op de derde plaats eindigde het Nederlandse team, bestaande uit Suzanne Tepper uit Veendam met Alwin Z, Nathalie van der Mei uit Makkinga met Valeska en Jur Vrieling uit Holwierde met de goedgekeurde hengst VDL Emmerton.

Ook in de Grote Prijs op zondag bleek de vorm van Hoorn en O’Brien. Ze noteerden weliswaar een springfout in het basisparcours, maar de gerealiseerde tijd was dermate goed dat zij zich bij de beste twaalf schaarden die terug mochten komen voor de tweede ronde. In die tweede ronde liepen ze tegen twee springfouten aan, maar beĂ«indigden de wedstrijd als achtste.

De Grote Prijs werd gewonnen door de Fransman Franck Schillewaert, die met Marquis de la Lande als enige zowel in het basisparcours als in de tweede manche foutloos wist te blijven. Deze zege leverde hem 15.000 euro op. In de finale van de 1.45 m. rubrieken ging de zege naar de Duitser Alois Pollmann-Schweckhorst met Carthagonit. Ook in deze wedstrijd was Hoorn de enige Nederlander die zich in de prijzen wist te rijden. Zij eindigde met Voila (v. Calvados) als twaalfde.

Stegen.net | KNHS