Springruiters fraai derde in La Baule

Share
  • 15 mei 2009 23:03

door: redactie, 15 mei 2009 23:03

LA BAULE – De Nederlandse springruiters zijn vrijdag bij de eerste wedstrijd van de Nations Cup dit seizoen, in de Franse badplaats La Baule, als derde geëindigd. De vier van Oranje kwamen uit op zestien strafpunten. De overwinning ging naar Zwitserland dat met acht strafpunten eindigde, evenveel als Zweden. In de barrage was Markus Fuchs, op de rug van La Toya III, net iets rapper dan Svante Johansson (met Sant Amour).

,,Ik ben heel tevreden met deze prestatie, want dit is het beste resultaat dat we hier ooit hebben neergezet”, aldus bondscoach Rob Ehrens. Harrie Smolders uit Hooge Mierde behoorde met Exquis Walnut de Muze tot het selecte groepje van zes ruiters dat tweemaal foutloos wist te blijven.

,,Ik ben tevreden over mijn paard en over mezelf”, reageerde de ruiter. ,,Toch kan het nog beter, maar dan hebben we het over details.” Angelique Hoorn uit Wanneperveen kwam met Blauwendraad’s O’Brien tot acht strafpunten, net als Albert Zoer uit Echten die met Sam de piste betrad. Het resultaat van Marc Houtzager, die uitkwam op 22 strafpunten, mocht worden geschrapt. ,,Ik miste net even de scherpte in de eerste ronde. In de tweede sprong Opium beter, maar ik heb er geen verklaring voor waarom het niet liep zoals het had moeten lopen”, aldus de ruiter uit Rouveen.

NHP